Električni avtomobili: Ne proti, tudi za

21.09.2021 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Nedvomno je naključje, toda fascinantno: razdeljenost na fronti cepljeni - necepljeni se časovno in tudi prostorsko/zemljepisno ujema z razdeljenostjo na fronti za električne avtomobile ali proti njim. Seveda dilema s slednjimi k sreči nima takšnega naboja, kar je za splošno počutje in razumevanje sveta zelo dobro. In ker se pogosto ali zvečinoma omenjajo ter verjetno preveč izrazito poudarjajo zgolj njihove slabe plati - vemo, da jih ni malo in jih znajo našteti tudi oni, ki so jim španska vas -, je za približno uravnoteženost nujno treba omeniti tudi kakšno dobro lastnost.

Sedaj, ko "električarji" na slovenskih cestah niso popolni eksoti, že vemo: avto, ki vozi po cestnoprometnih oziroma hitrostnih predpisih, recimo po avtocesti tam okoli 120 ali 130 kilometrov na uro, gre gotovo na elektriko.

Hitrost zmanjšuje doseg, in ker polnilnice kljub vsemu (še) niso za vsakim drugim vogalom, poleg tega nikoli ne veš, kaj se utegne na nekaj daljši poti še zgoditi, se zvečinoma voziš z zapisano hitrostjo. In že dolgo je znano, da je hitrost na slovenskih cestah (ne sicer na avtocestah) eden glavnih povzročiteljev prometnih nesreč. Pa tudi če niso na avtocesti, imajo vozniki električnih avtomobilov v svoj DNK (že) zapisano: vozi dokaj počasi, bolj previdno, kajti drugače se baterija hitreje prazni, doseg se zmanjšuje. S stališča prometne varnosti absoluten plus.

Kraje avtomobilov se v zadnjih letih nekoliko zmanjšujejo, kar velja tako za Slovenijo kot za večino držav Evropske unije. Toda še vedno izgine veliko pločevine. Bolj ali manj je znano, da zlasti cenejše avtomobile razgradijo in reinkarnirajo se v obliki rezervnih ali nadomestnih delov. Najdražji imajo drugačno prihodnost: večinoma gre za naročene kraje in predvsem znane "kupce".

Tisti, ki so ostali brez avta, cenejšega ali dražjega, vedo, da je šok velik. Pogosto so še večje težave in zapleti, ko ukradeno vozilo morda najdejo. Niso redki - povprašajte v zavarovalnicah -, ki nočejo najdenega avtomobila nazaj. Zdi se, kot bi nekdo uporabil mojo zobno ščetko, pravijo. Električnih avtomobilov ne kradejo. Še ne, bi bilo treba dodati. Nikoli ne veš, koliko "bencina" še imajo za učinkovit pobeg. To je vsaj ta hip njihov pomemben adut. Ni rečeno, da bo dolgo veljal. Torej …

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta