Ghosnova pomagača bodo izročili Japonski

Janez Kovačič
18.02.2021 05:00
Ameriški sodnik v Bostonu je odobril začetek postopka izročitve očeta in sina, ki sta nekdanjemu direktorju zveze Renault-Nissan-Mitsubishi pomagala pri pobegu iz zapora na Japonskem, kjer je ta čakal na začetek sojenja zaradi obtožb zlorabe položaja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Nekdanji pripadnik specialne enote ameriške vojske Michael Taylor in njegovi sin Peter, ki sta v priporu že vse od lanskega maja, sta za dober milijon dolarjev pomagala Carlosu Ghosnu pobegniti v zaboju, ki sta ga pretihotapila na zasebno letalo, ki je poletelo proti Libanonu. Ghosnova rodna država namreč nima sklenjenih sporazumov o izročanju svojih državljanov z Japonsko, zato je nekdanji prvi mož zveze, ki je med drugim razkošno poroko v francoskem Versaillesu plačal kar z denarjem podjetja, tam bolj ali manj varen pred obtožbami.

Zanimivo pa je, da so vplivni odvetniki za preprečitev izročitve Taylorjevih Japonski poskušali lobirati tudi pri nekdanjem predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, vendar očitno neuspešno. Hkrati so zahtevali tudi presojo ameriškega vrhovnega sodišča, ki je prav tako zavrnilo pritožbo, in tako bosta Taylorja kmalu odpotovala na Japonsko. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta