Kia EV6 je evropski avto leta 2022

Janez Kovačič Janez Kovačič
10.03.2022 05:00

Te dni bi moral biti v švicarski Ženevi avtomobilski salon, eden največjih in zelo obiskanih, a je bil zaradi pandemije odpovedan, in sicer že tretjič zapored.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Coty

Običajno tam razglasijo evropski avto leta. To se je kljub vsemu zgodilo, le da žirija 59 novinarjev iz 22 evropskih držav ni bila v tem švicarskem mestu, pač pa je to opravila po spletu.

Naslov je šel tokrat kii EV6, kar pomeni, da se je zgodilo prvič, da je lovoriko dobil električni avtomobil. Kia EV6 je zmagala v konkurenci šestih električnih baterijskih avtomobilov, le peugeot 308 ima klasičen pogon. Korejski električni avtomobil je v finalnem izboru zmagal pred renaultom megane e-tech electric, hyundaiem ioniq, peugeotom 308, škodo enyaq iV, Fordovim mustangom mach-e in cupro born. Omembe vredno je, da pri končnem izboru niso upoštevali glasov ruskih novinarjev, in sicer s pojasnilom, da so bili njihovi glasovi izločeni. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta