Prodaja novih osebnih avtomobilov na slovenskem trgu je v evropskem trendu. Najbolje prodajan je bil renault clio

Janez Kovačič Janez Kovačič
12.11.2021 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Prodaja je bila tako oktobra kot v desetih mesecih skromnejša kot v primerljivem lanskem času. Oktobra se je posel zmanjšal za 7,1 odstotka; prodanih je bilo 4221 avtomobilov. Tudi po desetih mesecih je vse skupaj v znaku minusa, ki pa ni dramatično visok, saj je bilo kupcev v tem času pri nas za vsega 0,94 odstotka manj kot lani. Skupaj je bilo prodanih 47.319 avtomobilov.

Med tovarnami je letos v ospredju Volkswagen (VW) s prodajo 7672 avtomobilov, kar je za dobre štiri odstotke več kot lani. Precej je padel Renault (5441 avtomobilov, minus 28,8 odstotka), češka Škoda je tretja (5068 vozil, 1,5 odstotka več kot lani).

Najbolje prodajan avto je bil oktobra in letos renault clio (2179), kar seveda ni veliko presenečenje. Za njim se je uvrstil VW T-cross (1710), ki je letos tudi najbolje prodajan športni terenec. Letos je bilo prodanih tudi 1345 električnih baterijskih avtomobilov, kar je nekaj bolje kot lani. V tem razredu je šla najbolje v promet tesla 3 (187). 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta