Golf v letošnjih osmih mesecih še vedno v ospredju

23.10.2021 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volkswagen

Tako v Sloveniji kot v Evropi že nekaj časa upada prodaja avtomobilov nižjega srednjega razreda, ki mu pravijo tudi golfov razred. Občutno ga prehiteva prodaja malih in srednje velikih športnih terencev/križancev. V letošnjih osmih mesecih je bil njihov skupni tržni delež 13-odstoten, vendar računajo, da bo že prihodnje leto nekaj bolje, saj se bodo pojavili nekateri novi modeli (opel astra, novi peugeot 308 ipd.).

V letošnjih osmih mesecih je šel najbolje v promet VW golf (158 tisoč vozil), vendar je bilo to za osem odstotkov manj kot v primerljivem lanskem času. Sledila mu je škoda octavia (106 tisoč, minus pet odstotkov), tretja pa je bila Toyotina corolla (96 tisoč, plus 17 odstotkov). Med deseterico avtomobilov tega razreda je letos najbolj padla prodaja Fordovega focusa (55 tisoč, minus 49 odstotkov), je pa opazen prodor Volkswagnovega električnega avtomobila ID.3, ki je letos našel dobrih 43 tisoč kupcev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta