Anketa: Med strankami na prvem mestu SDS, Nataša Pirc Musar pred Prebiličem, Hanom, Logarjem in Klakočar Zupančič

Va, STA
21.10.2024 14:59

Delo Golobove vlade je kot uspešno ocenila manj kot tretjina vprašanih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjaž Han je po zadnjem Vox populi najbolj priljubljen član vlade. 
Robert Balen

Če bi bile v nedeljo volitve v državni zbor, bi največ volivcev znova izbralo SDS, sledita Gibanje Svoboda in SD, je pokazala anketa Vox populi za časnik Dnevnik. Delo vlade kot uspešno vidi 31,9 odstotka vprašanih, kot neuspešno 64,3 odstotka, neopredeljenih je bilo 3,9 odstotka sodelujočih.

SDS bi svoj glas namenilo 24,1 odstotka anketiranih (septembra 24 odstotkov). Sledi Gibanje Svoboda, ki ima 15,6 odstotka podpore (septembra 17 odstotkov), SD pa ima sedemodstotno podporo (septembra osemodstotno). Na četrtem mestu je Levica s 6,1 odstotka (septembra 5,3 odstotka), na petem pa NSi s 5,9-odstotno podporo (septembra šestodstotno). Sledi društvo Platforma sodelovanja Anžeta Logarja, ki sicer ni stranka. Platformo sodelovanja bi vseeno izbralo 3,3 odstotka anketiranih. Logar je ob izstopu iz poslanske skupine SDS napovedal ustanovitev nove stranke do konca leta.

Med zunajparlamentarnimi strankami izstopata Vesna - zelena stranka s 3,1-odstotno podporo in SLS z 2,1-odstotno. Da bi obkrožili kakšno drugo stranko, je navedlo štiri odstotke anketiranih. Pri tem so navedli stranke Pirati, Resni.ca, SNS, DeSUS, Glas upokojencev, LMŠ, Povežimo Slovenijo in stranko Zeleni Slovenije. Neopredeljenih je 24,4 odstotka anketiranih (septembra 27,4 odstotka), 4,3 odstotka (septembra 2,8 odstotka) anketiranih pa ne bi volilo.

Na vrhu lestvice priljubljenih politikov je znova predsednica republike Nataša Pirc Musar, sledijo pa evropski poslanec Vladimir Prebilič, gospodarski minister in predsednik SD Matjaž Han, poslanec Anže Logar in predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

Predsednik NSi in evropski poslanec Matej Tonin je na 8. mestu, predsednik SDS Janez Janša na 14. mestu, predsednik vlade in Gibanja Svoboda Robert Golob na 16., koordinatorica Levice in ministrica za kulturo Asta Vrečko pa na 20. mestu.

Agencija Ninamedia je javnomnenjsko raziskavo izvedla za Dnevnik med 14. in 16. oktobrom, sodelovalo je 700 anketirancev.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta