Anže Logar: Volivci imajo vedno prav, odločili so se, kakor so se odločili. Nataši Pirc Musar čestitam za zmago

B. R., L. M., STA
13.11.2022 19:14

Anže Logar je čestital izvoljeni prvi predsednici republike Nataši Pirc Musar. Želi si, da bo delovala povezovalno in da bo predsednica vseh. "To Slovenija sedaj potrebuje še bolj kot kadarkoli do sedaj," je dejal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Po njegovi oceni je Nataša Pirc Musar med volilno kampanjo, ki ni bila lahka, trdo garala. "Med kampanjo so jo že odpisali, a je vztrajala, tako kot jaz, ni se dala in danes je zmagala," je dejal. Imata različne poglede, verjame pa, da je slišala njegovo ključno sporočilo o sodelovanju in pričakovanju, da bo predsednica vseh. Želi si namreč, da bo Pirc Musar delovala povezovalno. "V interesu nas vseh je, da imamo dobro predsednico," je poudaril.

Ljubljana - predsedniške volitve 2 krog - Anže Logar
Saso Bizjak

Pirc Musarjeva bo po njegovi oceni dobra predsednica, če bo prisluhnila vsem. "Potem bo imela našo podporo pri premoščanju razlik, tistih razlik, ki nam jemljejo veter iz jader. Razlike med nami so in bodo, ampak to ne sme biti ovira, da nismo enotni pri iskanju skupnih rešitev. Zato pozivam vse tiste, ki ste glas oddali meni, da čestitate tudi prvi slovenski predsednici."

Anže Logar je za predsedniško kampanjo porabil več od Nataše Pirc Musar, a manj od Milana Brgleza.
Sašo Bizjak

Ob tem se je zahvalil vsem volivcem, ki so mu namenili glas podpore. "Več kot 350.000 volivcev nas je glasovalo za. Že dolgo ni bilo toliko pozitivizma v slovenski politiki. Velika množica nas je jasno in glasno sporočila, da je sodelovanje edina prava pot za našo prihodnost, to je velik kapital za naprej," je ocenil.

Zahvalil se je tudi svoji družini in ekipi. "Bili smo vsi zanesenjaki. Verjeli smo in še vedno verjamemo v idejo sodelovanja. Z idejo smo prodrli, z zmago pač ne." V 23 letih politike se je, kot je izpostavil, marsičesa naučil, tudi tega, da ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo.

Saso Bizjak

"Volivci imajo vedno prav, odločili so se, kakor so se odločili"

''Volitve so praznik demokracije, vesel sem, da je danes udeležba celo višja kot v prvem krogu, kar govori o tem, da je kampanja za predsednika v Sloveniji prebudila dodatno zanimanje za politično razpravo.'' Poudaril je, da ni razočaran in da ima vsak, ki se odloči za kampanjo, visoka pričakovanja. "Volivci imajo vedno prav, odločili so se, kakor so se odločili. Mislim, da to voljo v demokraciji vedno spoštujemo in se že veselim nadaljnjega političnega dela.''

Sašo Bizjak

"To kampanjo smo moj štab in jaz osebno kot kandidat nekako oblikovali v smeri predstavljanja pozitivnega pogleda na prihodnji razvoj Slovenije. To je bila kampanja za, rezultat teh volitev bo pokazal, kako pomembno je za Slovenke in Slovence, za državljanke in državljane, govoriti o pozitivnih temah za prihodnost za Slovenijo. Sodelujmo za prihodnost ni samo slogan, ampak način, na katerega delujem in bom kot politik deloval še naprej," je takoj po zaprtju volišč poudaril Logar. 

Sašo Bizjak

Eva Irgl: Logar je peljal izjemno lepo kampanjo

Po oceni Logarjeve podpornice in njegove poslanske kolegice iz SDS Eve Irgl je Logar peljal "izjemno lepo kampanjo", v kateri ni napadal nikogar, ampak se je ukvarjal s tem, kaj lahko on ponudi državljanom. "Vsekakor je gradil pot povezovanja in sodelovanja, kar je tudi ključni moment, za katerega menim, da bo tudi prihodnost v politiki in tudi v naši državi," je dejala v izjavi za medije.

Na vprašanje, ali bi lahko lahko SDS prevzela model kampanje, ki ga je zastavil Logar, je Irglova napovedala, da se bodo "vsekakor usedli tudi po teh predsedniških volitvah". "Jaz pa lahko rečem, da se lahko vsi skupaj iz te zgodbe naučimo, kako lepo je, ko ljudje med seboj res sodelujejo," je ocenila.

Ob tem je izpostavila, da Logar v štabu ni imel veliko ljudi, ti pa so prostovoljno pomagali, ker so želeli dober rezultat, ki bo Slovenijo naredil bolj sproščeno. "Predvsem pa, da se bo tisti krč, ki ga včasih zasledim med ljudmi, popustil, in bomo res lahko rekli, da je Slovenija naš skupen dom in domovina," je sklenila.

Janez Janša bo na čelu SDS vztrajal, dokler bo potrebno, pravi. Kaj torej (pre)ostane Anžetu Logarju?
Saso Bizjak

Romana Jordan: Zelo smo zadovoljni s kampanjo

Prvopodpisana pod Logarjevo kandidaturo Romana Jordan je po prihodu v Logarjev štab poudarila, da so zelo zadovoljni s kampanjo in da so "uspeli dokazati obraz desnosredinske politike, ki je zmeren, spoštljiv in povezovalen, kajti Anže Logar je res takšen človek." Kot je poudarila, je politika, ki jo Anže Logar zagovarja, tista, ki zna izrabiti potencial skupnega dela za zmage, ne le posameznikov in posameznih skupin v tej državi, ampak zna potegniti Slovenijo na zmagovalno pot.“

Romana Jordan
Saso Bizjak

Logar volil v družbi partnerke

Logar je zjutraj na volišče na Parmovi ulici v Ljubljani prišel dobro razpoložen v družbi svoje partnerke. Po oddanem glasu je dejal, da bo preostanek dneva preživel v krogu družine. "Danes pakiramo, hčerka jutri odpotuje za tri dni na tabor, se že zelo veseli, skuhal bom kosilo in dan preživel v krogu družine."

Reuters/Borut Živulović

Ocenjuje, da je volilna kampanja nudila neposredni stik z volivci in da so soočenja ljudem omogočila, da so si ustvarili sliko o vsakem od kandidatov.

Reuters/Borut Živulović

46-letni Logar je kandidiral s podporo volivcev ter strank SDS in SLS. Po prvem krogu predsedniških volitev so ga podprli tudi v NSi, ki s svojim kandidatom Janezom Ciglerjem Kraljem ni uspela prepričati dovolj volivcev za uvrstitev v drugi krog. 

Logarju je danes uspelo zbrati več kot 400 tisoč glasov. Za primerjavo, v prvem krogu predsedniških volitev je dobil 296 tisoč glasov, stranka SDS pa je na aprilskih parlamentarnih volitvah zbrala slabih 280 tisoč glasov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta