(BORZNI KOMENTAR) V pričakovanju visokih dividend na domačem trgu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lojze Kozole, Ilirika borznoposredniška hiša
Lojze Kozole, Ilirika borznoposredniška hiša
Osebni arhiv
Kar se tiče do zdaj predlaganih dividend Krke, Save Re in Triglava, sta pri prvih dveh predlagani dividendni izplačili nominalno višji kot lani, medtem ko je pri Triglavu predlog v skladu z njihovo dolgoletno dividendno politiko. Vse do zdaj napovedane dividende omenjenih domačih družb na aktualne cene delnic predstavljajo približno 6-odstotni donos.

Glede večine preostalih družb bi pričakoval, da ne bodo v večji meri spreminjale svoje dividendne politike. To pomeni, da bi pri družbah, kot sta NLB in Luka Koper, glede na lansko uspešno poslovanje, za letos lahko pričakovali izboljšane dividende. Še posebej pri Luki Koper, ki je lani povišala čisti dobiček za kar 133 odstotkov, ob tem je največji doslej bil tudi pretovor blaga v pristanišču. Poleg tega bi ob upoštevanju ravni denarnih sredstev na bilanci ob koncu lanskega leta pričakoval, da bo z dividendo lahko pozitivno presenetil Petrol.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta