Brez presenečenja v Kočevju: Nadomestne volitve prepričljivo dobil Prebiličev podžupan

M.R., STA
06.10.2024 20:21

Na nadomestnih županskih volitvah v Kočevju je prepričljivo v prvem krogu zmagal dosedanji nadomestni župan in podžupan Gregor Košir.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Košir
Občina Kočevje

Po vneseih glasovih z vseh 38 volišč je Gregor Košir prejel dobrih 69 odstotkov glasov. Na drugem mestu je kandidat SDS Robert Tomazin z več kot 16 odstotki glasov, kandidatka stranke SNS Alenka Jelenovič jih je dobila dobrih 10 odstotkov, kandidatka socialnih demokratov (SD) Vesna Lisac pa dobre 4 odstotke. Volitev se je udeležilo dobrih 35 odstotkov volilnih upravičencev.

Volitve v kočevski občini so bile potrebne, ker je bil Vladimir Prebilič na junijskih evropskih volitvah izvoljen za evropskega poslanca. 37 volišč v občini so odprli ob 7. uri in zaprli ob 19. uri. 

Košir, Lisac in Tomazin so že zdaj tesno vpeti v politično življenje v občini. Košir je po odhodu Prebiliča začasno opravljal funkcijo župana, Lisac in Tomažin sta občinska svetnika. Jelenovič pa je podpredsednica SNS.

41-letni univerzitetni diplomirani ekonomist Košir je tudi nekdanji direktor kočevskega zdravstvenega doma. Kot pravi, si želi med drugim nadaljevati delo Prebiliča. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta