CAA lani kaznovala in opominjala kršitelje predpisov s področja brezpilotnih zrakoplovov. Koliko kazni so izrekli?

Gregor Grosman Gregor Grosman
12.01.2023 14:00

Pri Agenciji za civilno letalstvo (CAA) ugotavljajo, da še vedno veliko uporabnikov brezpilotnih zrakoplovov ni registriranih oziroma ustrezno usposobljenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Mineva drugo leto izvajanja EU-zakonodaje s področja brezpilotnih zrakoplovov. Organi, ki so pri nas pristojni za izvajanje nadzora nad upoštevanjem predpisov so Javna agencija za civilno letalstvo RS (CAA), policija in občinska redarstva. CAA je v letu 2022 s policijo in občinskim redarstvom Mestne občine Ljubljana izvedla več skupnih nadzornih akcij na različnih območjih Slovenije, v katerih so ugotovili več nepravilnosti. Pri skupnih nadzorih so uporabljali DJI AeroScope, s pomočjo katerega so odkrivali sisteme brezpilotnih zrakoplovov in njihove pilote na daljavo na določenem območju. Skupne nadzore načrtujejo tudi za leto 2023, so napovedali.

Uporabnike pozivajo k registraciji

CAA je v letu 2022 prejela večje število prijav v zvezi s kršitvami zakonodaje s področja brezpilotnih zrakoplovov. Prijavitelji so bili večinoma posamezniki, veliko prijav pa je bilo anonimnih, so sporočili. V primerjavi z letom 2021 se je povečalo tudi število predlogov za uvedbo prekrškovnih postopkov od pristojnih policijskih postaj. Pravnomočno so lani zaključili 28 prekrškovnih postopkov, v katerih je bilo izdanih 24 odločb o prekršku. Glob so v skupnem znesku izrekli za 14.600 evrov. Opomine so nadzorni organi izrekli večinoma v primerih, ko operatorji brezpilotnih zrakoplovov v času storitve prekrška niso bili registrirani, a so registracijo opravili še pred izdajo odločbe o prekršku.

Gregor Grosman

"Na splošno ugotavljamo, da še vedno veliko uporabnikov brezpilotnih zrakoplovov ni registriranih oziroma ustrezno usposobljenih," so v sporočilu za javnost zapisali v Javni agenciji za civilno letalstvo. Zato ponovno pozivajo vse uporabnike brezpilotnih zrakoplovov, ki se še niso registrirali ali ustrezno usposobili, kot zahtevajo predpisi EU, da to storijo čim prej. "Usposabljanje je brezplačno, pilot na daljavo pa bo pridobil vsa ustrezna znanja, ki mu bodo omogočila izvajanje operacij v skladu s predpisi. Namen agencije namreč ni kaznovanje, pač pa zagotavljanje letalske varnosti, torej varnosti vseh udeležencev v zraku in na tleh," so dodali. Registracijo in usposabljanje je možno opraviti na spletni povezavi https://uas.caa.si/sl/login/.

Nekaj postopkov zaradi pomanjkanja dokazov ustavili

Tudi v letu 2022 so bile najpogostejše kršitve tiste, ki so pomenile kršitev geografskih območij, v katerih je letenje z brezpilotnimi zrakoplovi prepovedano ali omejeno. Vsi operatorji brezpilotnih zrakoplovov in piloti na daljavo si lahko interaktivni zemljevid geografskih območij ogledajo na spletni povezavi https://uas-geo.caa.si. Pri CAA opozarjajo, da je za kršitev geografskega območja predpisana globa v znesku 2500 evrov.

Gregor Grosman

Nekaj postopkov so zaradi pomanjkanja dokazov tudi ustavili. "Postopki so bili največkrat ustavljeni v primerih, ko je bila prijava podana od fizičnih oseb, saj so bile le-te velikokrat pomanjkljive, potrebnih podatkov pa agencija ne more pridobiti niti v teku prekrškovnega postopka. Ker imajo določene pristojnosti na področju brezpilotnih zrakoplovov tudi policija in občinska redarstva, vse prijavitelje naprošamo, da se v primeru suma storitve prekrška s področja brezpilotnih zrakoplovov obrnejo na navedene organe," svetujejo pri CAA. Omenjeni organi skušajo v primeru klica hitro in učinkovito zbrati podatke o potencialnih kršiteljih, kar po besedah odgovornih bistveno pripomore k uspešnejšemu zaključku prekrškovnih postopkov. Prijaviteljem sicer svetujejo, da njihova prijava vsebuje osebno ime kršitelja, njegov naslov ali drug podatek, na podlagi katerega ga je mogoče identificirati (na primer registrska oznaka vozila), območje in čas letenja z brezpilotnim zrakoplovom. V pomoč so lahko tudi podatki o brezpilotnem zrakoplovu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta