Danes možne plohe in nevihte, proti koncu delovnega tedna ohladitev

M.R.
29.08.2022 10:04

Popoldne so možne še lokalne plohe in nevihte, v nadaljevanju tedna pa se obeta ohladitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Tudi v današnji začetek tedna smo se zbudili v precej nestanovitno vreme. Meteorologi za popoldne napovedujejo posamezne plohe ali nevihte na severu države, ne pa tudi na severovzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo pretežno jasno, po nižinah bo lahko megla. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v hribovitem svetu bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do okoli 30 stopinj Celzija.

Deloma jasno bo tudi v sredo zjutraj, nato pa se bo od zahoda pooblačilo, predvsem sredi dneva in popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo zapihal vzhodnik, na Primorskem pa zvečer šibka burja.

V četrtek bo na Primorskem večinoma sončno s šibko burjo, drugod pa se bo po oblačnem dopoldnevu postopno jasnilo. Ozračje se bo nekoliko ohladilo. Temperature v Mariboru in Ljubljani ne bodo presegle 22 stopinj Celzija. Še nekoliko hladneje naj bi bilo v petek. V soboto naj bi bilo spet nekoliko topleje, a ravno v soboto, ko naj bi nas prešla vremenska fronta, bo največja verjetnost za krajevne padavine.

Na Jadranu bo še tri dni vroče

Hrvaški vremenoslovci napovedujejo za konec avgusta na Jadranu še precej visoke temperature, v četrtek, ko se bo začela meteorološka jesen, pa naj bi se tudi tam ohladilo, možne so tudi lokalne nevihte.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta