Danijel Krivec o posnetku Vizjaka in Petana: Vsak odgovarja za svoje izjave

STA, S. M.
05.11.2021 16:05
Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec ob posnetku pogovorov ministra Andreja Vizjaka s poslovnežem Bojanom Petanom o Termah Čatež pravi, da vsak odgovarja za svoje izjave. Meni, da bo Vizjak v nadaljevanju "zadeve primerno razčistil". Do takrat pa si sam ne bi upal soditi o njegovih besedah in tem, ali je to pravilno ali ne.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Danijel Krivec je danes poudaril, da mora minister Andrej Vizjak sam doreči zadeve. Kot so nekateri napovedovali, pa bodo to storili tudi pristojni organi. "Nima smisla, da to komentiramo, ker bo verjetno v naslednjih dneh še kakšen posnetek in bomo pred istim vprašanjem," je še dodal Krivec.

Televizija POP TV je v sredo objavila posnetek pogovora Vizjaka in Bojana Petana iz leta 2007, v katerem Vizjak Petanu med drugim ponuja dogovor o upravljanju Term Čatež, v katerih sta bila med lastniki glavna tabora Petanovih družb in državnih podjetij, ter dogovor glede umika lastnih delnic Term Čatež.

Glede slednjega je Vizjak menil, da posla ni smiselno izpeljati, saj bi finančno obremenil družbo, poleg s kupnino tudi s plačilom davka. Vizjak Petanu med drugim ponuja tudi dobrohotnost države pri prevzemanju Term Olimia in na drugi strani svari pred tem, da bi na sodišču izpodbijali sklepe skupščine Term Čatež, pri tem pa omenja, da bodo že našli sodnika, na katerega lahko pritisnejo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta