David Kastelic bo Zavarovalnico Sava vodil le še do maja 2022

Srečko Klapš Srečko Klapš
30.12.2021 12:54

Dolgoletnega predsednika uprave Zavarovalnice Sava bo nadomestil Jošt Dolničar, člana uprave Roka Moljka pa Uroš Lorenčič

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Rok Moljk, dosedanji član uprave Zavarovalnice Sava, odhaja v Savo RE. Na njegovo mesto pa prihaja Uroš Lorenčič, izvršni direktor sektorja škod Zavarovalnice Sava.

Sašo Bizjak

Nadzorni svet Zavarovalnice Sava, ki mu predseduje prvi mož lastnika, Save Re, Marko Jazbec, je sklenil, da David Kastelic od maja prihodnje leto ne bo več vodil Zavarovalnice Sava s sedežem v Mariboru. Zamenjal ga bo dosedanji član uprave Save Re Jošt Dolničar. 

Jošt Dolničar maja prihodnje leto prevzema vajeti Zavrovalnice Sava. Kdo bo zasedel njegovo mesto člana uprave v Savi RE?

Nik Jarh

Do spremembe prihaja tudi na mestu člana uprave, kjer bo Roka Moljka nasledil Uroš Lorenčič, izvršni direktor sektorja škod Zavarovalnice Sava. Kastelic v mariborski zavarovalni družbi ostaja kot svetovalec oziroma pomočnik uprave, medtem ko se Moljk seli v družbo Sava RE v Ljubljano.

Rok Moljk, dosedanji član uprave Zavarovalnice Sava, odhaja v Savo RE. Na njegovo mesto pa prihaja Uroš Lorenčič, izvršni direktor sektorja škod Zavarovalnice Sava.

Sašo Bizjak

2. novembra letos je minilo pet let, odkar je David Kastelic na čelu združene Zavarovalnice Sava. Prej je od julija leta 2013 vodil Zavarovalnico Maribor. Med njegove največje dosežke sodijo izpeljava združitve Zavarovalnice Maribor in Zavarovalnice Tilia v Zavarovalnico Sava, prevzem in integracija hrvaških zavarovalnic ter gradnja nove poslovne stavbe na Taboru v Mariboru, kjer nameravajo pod eno streho združiti svoje zavarovalne in finančne storitve.

Pod Kasteličevo upravo je bilo poslovanje vseskozi uspešno in stabilno. Zavarovalna skupina Sava, kamor spada tudi Zavarovalnica Sava, je v letošnjih prvih devetih mesecih ustvarila 548,8 milijona evrov poslovnih prihodkov in 57,2 milijona evrov čistega dobička. Čisti dobiček se je povečal za 20 odstotkov glede na isto obdobje lani. Skupina je v letošnjem tričetrtletju zbrala 578,1 milijona evrov kosmatih premij, kar je 9,1 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Zavarovalnica Sava je tudi med večjimi zaposlovalci v regiji, saj v Sloveniji in na Hrvaškem daje delo skupno okoli 1400 uslužbencem. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.