(FOTO) Hišne preiskave pri ženi in sinu ljubljanskega župana, Janković obtožuje Janšo

M.R.
21.12.2021 09:15

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) opravljajo 11 hišnih preiskav pri petih osumljencih, nobenemu pa niso odvzeli prostosti. V preiskavah, ki jih usmerja specializirano državno tožilstvo, sodeluje 34 preiskovalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Planet Tv

Pri sinu ljubljanskega župana Damijanu Jankoviću potekajo hišne preiskave. Z generalne policijske uprave so sporočili, da policisti preiskave izvajajo v zasebnih in poslovnih prostorih, pri tem pa zbirajo obvestila in iščejo dokaze zaradi suma kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete.

Planet Tv

Dva preiskovanca sta osumljena zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Sum se nanaša na oškodovanje  gospodarske družbe, ki sta jo fizični osebi obvladovali preko lastništva poslovnih deležev in poslovodnih funkcij. Z različnimi finančnimi transakcijami iz oškodovane družbe na novoustanovljeno družbo in drugo družbo, ki ju je obvladoval eden od  osumljencev, je bila pridobljena premoženjska korist v višini 1,24 milijona evrov. Preiskovalci pet oseb sumijo tudi storitve kaznivega dejanja pranja denarja.

Planet Tv

Sicer pa je za danes popoldne na okrožnem sodišču predvideno sojenje županu Zoranu Jankoviču, njegovima sinovoma Damijanu in Juretu Jankoviću ter družbi Electa inženiring zaradi očitkov o domnevnem "parkiranju" delnic Mercatorja pri podjetju Electa inženiring.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta