(FOTO in VIDEO) Drava poplavlja tudi v okolici Maribora, v Melju pripravljeni na evakuacijo, v Dupleku rešujejo živino

M.D., M.R., J.K.
04.08.2023 10:11

Drava, ki poplavlja na Koroškem, se je začela razlivati tudi že ponekod v okolici Maribora. V okolici Dupleka so nekatere ceste zaprte, veliko polj je poplavljenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poplavljanje reke Drave v Melju.
Sašo Bizjak
Poplavljeno igrišče v Staršah. 
Sašo Bizjak

Naš poročevalec Miha Dajčman je v Melju posnel prizor, ki kaže, kako je voda iz Jaškov za odvodnjavanje zalila cesto in ogroža bližnje hiše ter podjetja. Prebivalcem pomagajo hiše s protipoplavnimi vrečami zaščititi gasilci. Neuradno smo izvedeli, da načrtujejo v primeru poslabšanja razmer v Melju tamkajšnje prebivalce evakuirali. "Bojimo se, da se bo ponovilo leto 2012, ko je bila voda na našem dvorišču do kolen," nam je dejal eden od domačinov med nošenjem vreč s peskom, ki so jih ljudem v Melju pomagali polniti mariborski gasilci. Marprom je sporočil, da avtobusna linija 20 zaradi poplavljenega cestišča trenutno ne obratuje. Zaradi vremenskih razmer in poplav je zaprta Galerija Meljski hrib. 

Poplavljanje reke Drave v Melju.
Sašo Bizjak
Melje
Sašo Bizjak
Melje
Sašo Bizjak

Drava se je razlizla v Malečniku, poplavljeno je nogometno igrišče. V Dupleku, Dvorjanah in v Krčevini pri Vurbergu je poplavljenih več cest in polj. Dupleškim rancarjem je odneslo čone, nam je dejal Zlatko Kupun: "Hišo je zalila voda, rance pa odneslo. Imamo veliko škode, čaka nas veliko dela. Budno spremljamo situacijo, upamo, da ne bo večje škode. Želimo si, da bi se neurja enkrat nehala." V Dvorjanah so kmetje s poplavnih polj s traktorji reševali živino, ki je ostala ujeta v hlevih. Videli smo tudi srne, ki so plavale čez polja in uspele priti na varno. 

Kmetje lahko do poplavljenih polj in hlevov dostopajo le s traktorji. 
Sašo Bizjak
Krčevina pri Vurbergu. 
Sašo Bizjak
Duplek
Sašo Bizjak

Gasilci in pripadniki civilne zaščite so ves čas na terenu in pred ogrožene hiše nalagajo vreče s peskom. Gasilci so morali posredovati tudi v wakeparku v Dupleku, kjer sta v kampu ostaja ujeta turista. Domačini so zaskrbljeni, bojijo se ponovitve scenarija iz 2012. "Ne bi želeli še enkrat reševati življenj in premoženja. Gasilci pravijo, da ni tako nedolžno," so zaskrbljeno pripovedovali.

Naš poročevalec je posnel tudi zaprto cesto med Kungoto in Mariborom. Tam poplavljata Svečinski potok in reka Pesnica, ki se je razlila na več lokacijah. 

Poleg tega tudi gasilci iz Starš poročajo, da voda ponekod že prestopa bregove. Občane zaradi možnosti še večjega razlivanja prosijo, naj se ne zadržujejo na poplavnih območjih. V primeru težav pa naj pokličejo na interventno številko 112.

Zaradi preobremenjenosti nujne številke 112, v Staršah občane prosijo, da za vse informacije v zvezi s poplavami pokličejo župana Stanislava Greifonerja (041 688 475). Poplavljeno je nogometno igrišče v Staršah in v Loki. 

 

Poplavljeno nogometno igrišče v Malečniku
Sašo Bizjak
Malečnik
Sašo Bizjak
Trčova
Sašo Bizjak
Trčova
Sašo Bizjak

Več sledi ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta