(FOTO) Neurje največ škode povzročilo v Mariboru. Vročina še nekaj časa ne bo popustila, možnost za nevihte skoraj vsak dan

A.L., STA
21.06.2022 08:40

Največ dela so imeli gasilci na območju Mestne občine Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Več občin na Štajerskem in Koroškem je v ponedeljek zvečer zajelo neurje, ki je po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje podrlo večje število dreves, odkrilo več ostrešij objektov in poškodovalo drugo infrastrukturo. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je odkrilo streho cerkve, največ posredovanj gasilcev pa so zabeležili v Mariboru.

Sašo Bizjak

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je bilo neurje na območju občin Šentjur, Vojnik, Benedikt, Duplek, Lenart, Maribor, Pesnica, Ruše, Šentilj, Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec.

Največ dela so imeli gasilci na območju Mestne občine Maribor. Po besedah poveljnika Gasilske brigade Maribor Primoža Osojnika je šlo večinoma za odstranjevanje podrtih dreves, bile so tudi tri odkrite strehe. "Na srečo ni bilo toče ali poplav meteorne vode, je bil pa orkanski veter, ki podira in odkriva," je danes povedal za STA.

Sašo Bizjak

Gasilci so odstranjevali podrta drevesa s cestišč, garaž in vozil, pri odkritih strehah na objektih so pomagali pri začasni sanaciji z avto lestvijo. Odstranili so podrti drog javne razsvetljave in nanošeni lahki gradbeni material na cesto, pomagali pa so tudi pri sanaciji podrtega večjega šotora in spomenika pri eni od mariborskih gimnazij.

V Rušah je drevo padlo na vozilo in ga poškodovalo. V Breznu je drevo padlo na stanovanjsko hišo.

V Občini Dravograd je bilo neurje z močnim vetrom in točo. Na lokalno cesto Libeliče-Libeliška gora je podrlo več dreves. V Otiškem vrhu je bila zaradi močnega dežja zalita cesta. Na Meži je voda zalila prostore poslovnega objekta.

Močno neurje je bilo tudi v Občini Prevalje. Na ceste se je podrlo več dreves, meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanjskega objekta in poslovne prostore. Na Lešah je meteorna voda zalila prostore osnovne šole.

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Tudi za danes vremenoslovci ne izključujejo možnosti nastanka neviht. Po napovedih Agencije RS za okolje (ARSO) bo danes na zahodu precej jasno, drugod bo prehodno nekaj več oblačnosti. Popoldne ali zvečer bo nastala kakšna nevihta. V zahodni polovici Slovenije bo pihal jugozahodnik, drugod veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 33 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek. Najverjetnejše bodo v severnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 27 do 32 °C.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj neviht. V petek bo sončno, nevihte bodo malo verjetne. Od sobote do ponedeljka bodo nevihte spet verjetnejše. Najvišje dnevne temperature po Sloveniji bodo od 30 do 35 °C. V torek ali sredo pa bo vreme spet stabilno. Nekoliko manj vroče bo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta