(FOTO) Severovzhodno Slovenijo zajelo močno neurje, klestila je tudi toča. Prihajajo poročila o škodi

D.Ži
20.06.2022 22:20

V popoldanskih urah so se z neurjem in točo morali soočiti na avstrijskem Štajerskem, v poznih večernih urah pa se je neurje razširilo tudi k nam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sherpa

V večernih urah, okoli 22.00, je severovzhodno Slovenijo zajelo neurje. Že v popoldanskih urah so avstrijski portali poročali o neurju s točo, ki se je razbesnelo nad območjem avstrijske Štajerske, kasneje se je zgodba ponovila tudi pri nas. Sodeč po spletnih objavah na Neurje.si, je ponekod klestila tudi toča.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje že poroča o prvih posledicah neurja, kot kaže, je slednje največ škode naredilo na območju Maribora, Dravograda, Črne na Koroške, Ruš, Svete Trojice in bližnjih krajev. Na območju Maribora so gasilci odstranjevali podrta drevesa iz cestišč in vozil, ter pomagali pri začasni sanaciji odkritih streh.

Podrobnosti škode še niso znane, saj prijave še zbirajo. Aktivirali so prostovoljna teritorialna gasilska društva. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta