(FOTO) Po šestih dneh teliček dočakal rešitelje: Iz Gomzija so ga preimenovali v Srečka

Rozmari Petek Rozmari Petek
10.08.2023 20:05

Bikec, ki je čudežno šest dni preživel zasut v hlevu, je dobil novo povedno ime. "Preživel je, ker je zrasel ob ekološkem mleku," je dejala Marjeta Fale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenska vojska

Medijsko poročanje o družini Fale iz Luč, ki ji je plaz zasul hlev z osmimi kravami in teličkom, ta pa je po šestih dneh še vedno mukal izpod ruševin, je obrodil sadove. S pomočjo društev za zaščito živali (in po nekaterih informacijah tudi Tine Gaber, partnerice premierja Roberta Goloba), so danes na kmetijo prišli tako pripadniki Civilne zaščite kot Slovenske vojske. S skupnimi močmi in s pomočjo sosedov so se okoli poldneva dokopali do telička in ga še živega izvlekli. Agonija je bila sicer nepredstavljiva, saj je lastnika telička zaradi morebitnega še aktivnega plazenja terena močno skrbelo za varnost vseh vpletenih, ki so delali od ranega jutra. "Prosila sem klarise, da so molile za vse, ki so prišli pomagat, da se komu ne bi kaj zgodilo. Ko je osem mladih fantov šlo v tisto luknjo, da so telička privezali in povlekli ven iz boksa, nisem upala več gledati, tako me je bilo strah še zanje. Prav zbežala sem stran, dokler ni bilo vsega konec," je opisala Marjeta Fale.

Telička so položili na travnik, tudi vstal je že. 
Slovenska vojska

Skoraj jim je že ušel

Telička so nato položili na bager in ga prestavili na travnik. Kmalu zatem je teliček že vstal. "Skoraj nam je že ušel," je bila srečna Marjeta Fale. "Jedel je že tudi. Prosila sem še, da je prišel veterinar in ga pregledal. Preživel je, ker je zrasel ob ekološkem mleku," se je končno po dneh agonije malce pošalila lastnica in dodala, da bo po mnogih dneh velike skrbi vendarle mirno spala. Družina se neizmerno zahvaljuje vsem vpletenim, še posebno bageristu Benu iz gradbenega podjetja Brlec, ter izjemno požrtvovalnemu in hrabremu sosedu Tilnu Maroltu. "Niti ne vem, komu naj se še zahvalim. Sploh ne vem, kako se je vse to odvilo, kdo vse je pomagal."

Pripadniki Civilne zaščite in Slovenske vojske so se s skupnimi močmi in s pomočjo sosedov včeraj okoli poldneva dokopali do telička in ga še živega izvlekli. 
Slovenska vojska

Začasno stanovanje našel pri sosedih

Kot sta še dodala lastnika, sta telička iz Gomzija preimenovala v Srečka. Začasno stanovanje ima teliček pri sosedih, saj je hlev popolnoma uničen. "Ker je bil lesen, sva upala, da bo od njega še kaj ostalo. A se je vse zlomilo in uničilo. Vanj sva vlagala vse svoje prihranke. Zdaj začenjava z nule," še žalostno dodaja. Pravi še, da jo ljudje sedaj na veliko kličejo, saj jih zanima vse o bikcu. Nekateri pišejo, da bi ga celo posvojili. "Res je, da ga trenutno ne morem imeti doma, ker nimamo več hleva. A imam Srečka tako rada, da ga ne morem dati," dodaja lastnica. Ker je po plazu, ki se še ni povsem umiril, družina ostala brez hleva in brez vse mehanizacije, bo pomoč družini več kot dobrodošla.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta