(FOTO) Ponekod bi lahko zapadlo od 5 do 10 centimetrov snega, napoveduje dežurni meteorolog Uroš Strajnar

M.R.
06.12.2022 13:39

Ponoči je v višjeležečih krajih zapadlo nekaj snega, drugod pa je večinoma deževalo. Kdaj lahko po nižinah pričakujemo snežno odejo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sneg na Veliki planini 
Bralec Večera

V noči na torek je po poročanju agencije za okolje (Arso) največ snega zapadlo na Kredarici, kjer je snežna odeja debela že 140 centimetrov. Na Kaninu nimajo novega snega, je pa odeja debela 120 centimetrov, na Zelenici, Voglu in Vršiču so ponoči dobili 6 centimetrov novega snega, na Rudnem polju pa 5 centimetrov.

Na Veliki planini, kjer je ponoči tudi snežilo, včeraj pa deževalo, je snežena odeja debela okoli 15 centimetrov. Smučišča še ne obratujejo, okoli božiča pa bi jih lahko odprli. Smo pa od bralca prejeli nekaj fotografij z Velike planine. 

Sneg na Veliki planini 
Bralec Večera
Sneg na Veliki planini 
Bralec Večera

Sneg do nižin lahko v nedeljo 

Če je včeraj po državi večinoma deževalo, bomo sedaj zabeležili dva dneva brez padavin. Danes in jutri bo namreč delno jasno, po nižinah pa bo marsikje megla ali nizka oblačnost. V noči na petek bo na zahodu začelo deževati, dež se bo nato okrepil in se čez dan razširil nad vso Slovenjo. Meja sneženja bo na severozahodu pri okoli 800 metrih, drugod pa višje.

V soboto bo še deževno, v nedeljo pa se bo ohladilo in bodo po večjem delu države temperature padle pod ničlo, posledično bo padala tudi snežna meja. Ponekod bi lahko tako zapadlo od 5 do 10 centimetrov snega, je za Večer povedal dežurni meteorolog pri Arsu Uroš Strajnar. V ponedeljek bo spet bolj suho, bo pa še vedno hladno, je pojasnil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta