(FOTO) Pred protesti: Policija je vojsko prosila za pomoč pri prevozu ograje zaradi racionalnosti

Kr.B., M.R.
15.05.2020 13:38

Pred za danes zvečer napovedanimi protesti na kolesih, ki se vrstijo že več petkov zapored, so oblasti začele spet postavljati ograjo pred državnim zborom. Tokrat so ograjo pripeljali z vojaškim vozilom in v vojaškem kontejnerju. Z obrambnega ministrstva so nam sporočili, da so se odzvali na prošnjo policije, na policijski upravi Ljubljana pa pojasnjujejo, da gre za racionalizacijo prevoza.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vojaški kontejner z ograjo pred državnim zborom
Kr.b.

Z ljubljanske policijske uprave so nam sporočili, da so zaprosili vojsko za pomoč pri današnjem prevozu ograj do Trga republike zaradi racionalnosti prevoza, in sicer na podlagi Načrta sodelovanja med Slovensko vojsko in Policijo za leto 2020. "Policija za tovrstne prevoze opreme uporablja edino tovorno vozilo starejše izdelave brez hidravličnega sistema za nalaganje, letnik 1997, ki ne omogoča hitrega in racionalnega transporta ograj. Poleg tega nam na materialnih stroških za tovrstne naloge primanjkuje finančnih sredstev," so zapisali na ljubljanski policiji. Dodali so, da je slovenska vojska danes "nudila izključno logistično pomoč pri prevozu iz skladišča Policijske uprave Ljubljana do Trga republike. Razporejanje ograj na Trgu republike je izvedla policija skupaj z njenim pogodbenikom." Po naših podatkih je to podjetje Ogrinc Varovarnje 1.

Kr.b.
Kr.b.
Kr.b.
Kr.b.
Kr.b.
Kr.b.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta