Hrvaška vojska bo v Sloveniji postavila začasni most

STA, A.L.
28.08.2023 19:23

Hrvaška vojska bo prihodnji teden v Lačji vasi v občini Nazarje postavila začasni most na kraju, kjer se je med nedavno ujmo porušil most, so danes sporočili s hrvaškega obrambnega ministrstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nazarje.
Sašo Bizjak

Postavitev mostu je na Bledu, kjer se udeležuje Blejskega strateškega foruma, danes napovedal tudi hrvaški premier Andrej Plenković.

S hrvaškega obrambnega ministrstva so še sporočili, da bo lansirni most Bailey M-1 dolg 27,43 metra, širok pa 3,23 metra in da bo pri njegovi postavitvi sodelovalo okoli 40 pripadnikov inženirske skupine hrvaške vojske.

Dodali so, da se pripadniki hrvaške vojske, ki so od 8. avgusta sodelovali pri odstranjevanju posledic ujme v Sloveniji, v torek vračajo na Hrvaško. Delovali so v občinah Ljubno, Nazarje, Luče in Rečica ter na reki Savinji. Sodelovali so pri natovarjanju in prevozu zemlje in kamenja, gradnji nasipov, izkopavanju naplavljenega kamnitega materiala, odstranjevanju naplavljene prsti ter čiščenju cest in parkirišč, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Lansirni most je sicer jekleni most, ki ga vojska uporablja za premagovanje suhih in vodnih ovir brez vmesnih podpor.

Hrvaška je Sloveniji pri odpravljanju posledic po ujmi, ki je v začetku meseca prizadela velik del države, pomagala tako dvostransko kot v okviru mehanizma EU, med drugim tudi s helikopterjem s posadko in težko mehanizacijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta