Iz Slovenije na Barcolano s Kempinski Palace Portorož in MK Group

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
07.10.2019 10:56

Drugi vikend v oktobru je že tradicionalni jadralski praznik, saj je 13. oktobra na sporedu 51. jadralska regata BARCOLANA, letos v novi podobi. Dan prej, 12. oktobra, pa bodo slovenske jadralske posadke moči pomerile na reli regati od Portoroža do Trsta GO TO BARCOLANA FROM SLOVENIA.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group

Lani jubilejna 50. Barcolana se je zapisala v zgodovino kot največja regata na svetu, katere se je udeležilo 2689 jadrnic in več kot 16.000 jadralcev. Zmago je slavila italijanska posadka za krovu velikanke Spirit of Portopiccolo. Druga je ciljno črto prečakala posadka Tempus Fugit z Mitjo Kosmino, ki se ga je oprijel vzdevek večno drugi. Na Barcolani je sicer zmagal štirikrat, a je že štirinajstič zasedel drugo mesto. Tretja pa je bila slovenska Way of Life, nekdanja Maxi Jena, pod vodstvom slovenskega jadralca Gašperja Vinčeca.
Tudi letos sta partnerja prestižne Barcolane Kempinski Palace Portorož in MK Group strateškega investitorja Miodraga Kostića, ki prav tako ostajata glavna pokrovitelja slovensko obarvane regate Go to Barcolana from Slovenia. Ta se bo odvijala dan pred sklepnim delom Barcolane. S startom v Portorožu, za kar sta zaslužna prav oba sponzorja,  se bodo jadralci ob 10. uri spopadli z okoli osem milj dolgo progo do Trsta. Lani je med 62 jadrnicami slavila posadka Tutta Trieste 2 s krmarjem Milošem Radonjićem, druga je bila Adriatic Evropa Dušana Puha.

Arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group
Arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group
Arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.