Janez Janša oster do Nove Slovenije: "Dr. Bajuk se obrača v grobu"

DR, STA
26.10.2023 11:48

Poslanci SDS so se odločili za obstrukcijo obravnave novel zakonov o tujcih in o delovnih razmerjih na današnji seji DZ.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša in Matej Tonin
Robert Balen

Poslanci so po sredinih zapletih in prekinitvah sej matičnih odborov na izredni seji DZ danes po nujnem postopku odločali o predlogih novel zakonov o tujcih in delovnih razmerjih. Posebej spremembe t. i. male delavske ustave so minule dni zaradi puščic, ki so letele med delodajalci in sindikati, močno odmevale v javnosti, piše Slovenska tiskovna agencija.

Medtem so se oglasili v poslanski skupini SDS in citirali besede svoje vodje Jelke Godec: "V SDS po vseh zlorabah poslovnika in vlade, ki se poslužuje nujnih postopkov, in koalicije, ki temu sledi in v bistvu izloča funkcijo DZ, ki naj bi bil nadzorni organ vlade, pri tem ne bomo sodelovali. Zato današnjo sejo obstruiramo." Ob tem so še dodali: "Sklepčnost znova zagotavlja Nova Slovenija."

Jelka Godec je kritizirala še dogajanje v sredo, ko je bila izredna seja DZ, na kateri so na zahtevo SDS odločali o vrsti postopka obravnave zakonov, sklicana v roku ure in pol. "Ne vem, če ste koalicijski poslanci na poziv. Mi v SDS nismo. Pri nas večina poslancev ni zmožna priti v uri in pol ali v eni uri na delovno mesto, žal ne. In niso izredne razmere," je poudarila.

Kmalu zatem se je oglasil še prvak SDS Janez Janša. "Eh, Nova Slovenija. Dr. Bajuk se obrača v grobu. Kot kaže, boste Golobu držali štango vse do bridkega konca."

Poslanci so z dnevnega reda današnje izredne seje DZ umaknili predlog novele zakona o davku na dodano vrednost (DDV). Umik so predlagale koalicijske poslanske skupine, potem ko je DZ v sredo na zahtevo opozicije ponovno odločal o sklepu kolegija predsednice DZ glede nujnega postopka za ta in še dva druga zakona.

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je poudarila, da bi bili v stranki veseli, če bi imeli v državnem zboru danes po nujnem postopku zakon o obnovi po poplavah ali interventni zakon za pomoč družinam, ki so na poplavljenih območjih še vedno brez stanovanj in strehe nad glavo ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta