Janez Janša udaril po Telekomu: "Očitno bomo morali množično zamenjati operaterja"

B.P.
21.09.2023 10:43

Na Novi24TV pa so za svoje gledalce objavili navodila, kako premikati programe v shemi kabelskega operaterja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša
Robert Balen

"Očitno bomo morali množično zamenjati operaterja. Državna korporacija si česa takega ne bi smela dovoliti. #Telekom." 

Tako se je šef opozicije Janez Janša odzval na odločitev Telekoma Slovenije, da program Nova24TV v svoji shemi premakne za 700 mest nižje. Na Novi24TV so pred tem za svoje gledalce objavili tudi navodila za spremembo sheme programov. "Naj politika ne vpliva na vaše najljubše oddaje in programe. Sami lahko poskrbite, da bo Nova24TV vedno na mestu, kjer jo boste najlažje našli. Prvi v službi resnice!" so še sporočili iz medijske hiše, katere ustanovitev je s pomočjo somišljenikov in strankarskih kolegov pred leti napovedal prav predsednik SDS Janez Janša, ki mu je kasneje pri financiranju tega projekta na pomoč priskočil tudi madžarski kolega Viktor Orban.

Da bo Telekom Slovenije Novo24TV v svoji programski shemi preselil nižje, smo sicer poročali že v začetku tega meseca. Tedaj je Janša tvitnil sporočilo Telekoma Slovenije, ki so ga poslali direktorju Nove24TV Borisu Tomašiču, da se program seli z 8. mesta na 701. mesto, in zapisal: "Mogoče bi se Vera Jourova le pozanimala za vzroke za tale napad na medije, končno je Telekom Slovenije v neposrednem upravljanju vlade. Pa SDH bi lahko tudi kako rekel." Ob tem je prvak SDS dodal še ime nekdanjega direktorja finančne uprave Ivana Simiča.

Telekom Slovenije seli Novo24 za skoraj 700 mest nižje

Ob tem velja spomniti, da je Telekom Slovenije v času tretje Janševe vlade, ko je ta že nastavila svoj kader v državna podjetja, slabo gledano Novo24TV postavil višje v svoji programski shemi, medtem ko sta nižje padla najbolje gledana programa v slovenskem prostoru Pop TV in Kanal A. Na Telekomu so nam tedaj na vprašanje, kaj je razlog za tako premikanje programov, odgovorili, da optimizirajo programsko shemo in posodabljajo programska mesta "za še boljšo uporabniško izkušnjo".

Telekom Slovenije uvršča programe v madžarski lasti višje v svoji shemi, Pop TV in Kanal A se selita nižje

Sicer pa Janšev poziv, da bi bilo treba zamenjati operaterja, ker je ta slabo gledan program premaknil na nižje mesto v svoji shemi, ni nič novega. Predsednik SDS je namreč v preteklosti svoje somišljenike večkrat pozval tudi k medijski nepokorščini glede plačevanja RTV-prispevka. Ko je našo največjo medijsko hišo vodil Andrej Grah Whatmough in so se v Kolodvorsko preselili Uroš Urbanija, Drago Zadergal, Ksenija Koren in ostali medijski delavci blizu stranke SDS, nekateri med njimi so bili pred tem zaposleni prav na Novi24TV, takih pozivov nismo zabeležili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta