Ko so že vsi odšli, je v Rusko dačo prišel Kučan in zanikal, da bi bil v sporu z Robertom Golobom

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
23.10.2022 22:12

Vendarle meni, da to ni poraz vladajoče koalicije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milan Kučan v Ruski dači, kjer je imela svoj štab Nataša Pirc Musar.
Robert Balen

 

Potem ko so že vsi, vključno z Natašo Pirc Musar, šli, je v Rusko dačo prišel Milan Kučan, bivši predsednik države in njen podpornik. Ocenil je, da so volivci prepoznali doslednost njenih stališč v kampanji: "Verjamejo, da za njimi in vrednotami stoji in da jih bo kot predsednica znala uresničevati. Prepričan sem, da to vlogo razume!"

Zanikal je, da bi bil v sporu s predsednikom vlade Robertom Golobom, ki ga je kritiziral zaradi podpore Pirc Musar. "Sam sem jo podpiral od začetka, ko še ni bilo nobenih kandidatov, in ni bilo razloga, da bi svojo podporo umaknil. Stojim za njo in verjamem, da bo Nataša Pirc Musar dobra predsednica."

Ocenil je, da je najbrž tudi pozna napoved kandidature Milana Brgleza vplivala na volilni rezultat. Pa vendarle meni, da to ni poraz vladajoče koalicije, saj da Brglez ni bil njihov kandidat, temveč je kandidiral z njihovo podporo. Kljub temu ocenjuje, da bo koalicija ostala trdna. In zaključil, da če je koalicija zavezana istim vrednotam kot Pirc Musar, jo bo podprla.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta