Matej Arčon prevzema funkcijo generalnega sekretarja Gibanja Svoboda

A.L.
23.10.2024 18:08

Rok Marolt z mesta generalnega sekretarja odhaja iz osebnih razlogov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Z jutrišnjim dnem funkcijo generalnega sekretarja Gibanja Svoboda prevzema podpredsednik stranke Matej Arčon. Rok Marolt z mesta generalnega sekretarja odhaja iz osebnih razlogov, so sporočili iz Gibanja Svoboda.

"Odločitev, da se poslovim z mesta generalnega sekretarja Gibanja Svoboda, zame ni bila lahka in sem jo skrbno pretehtal. Zaradi izzivov v svojem zasebnem življenju v tem trenutku potrebujem bolj predvidljivo in mirno delovno okolje. Hvaležen sem predsedniku, da je to razumel in sprejel. S stranko ostajam povezan, ekipi Gibanja Svoboda želim uspešno delo še naprej," je izjavil Rok Marolt.

Marolta bo na položaju nasledil podpredsednik vlade in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon: "Bil sem prvi generalni sekretar Gibanja Svoboda in se torej nekako vračam nazaj po svojih sledeh. Zavedam se, da je naloga odgovorna in je ne bo lahko usklajevati z mojimi siceršnjimi obveznostmi. Po drugi strani pa se zanosa, povezanosti in navdušenja tistih prvih mesecev Gibanja z veseljem spominjam. Prepričan sem, da to iskrico in voljo še imamo, ter da bomo s skupnimi močmi lahko gradili politično silo v državi, ki bo povezovalna, poštena in ambiciozna. Čaka nas veliko dela, seveda, ampak se tega ekipnega dela veselim."

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta