Nekdanji sodnik Radonjić dobil še funkcijo v družbi, ki je v lasti DUTB. Matoz ga medtem zastopa na sodišču

M.R.
06.04.2022 15:41

Nekdanji sodnik Zvjezdan Radonjić, čigar ime je zelo odmevalo ob sojenju Milku Noviću zaradi obtožb, da je umoril direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika, je dobil novo zaposlitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji ljubljanski sodnik Zvjezdan Radonjić februarja na celjskem okrožnem sodišču ni priznal krivde.
Damijana Žišt

Zaradi več disciplinskih kršitev je bil Zvjezdan Radonjić suspendiran, a je nato sam dal odpoved, lansko jesen pa je postal svetovalec finančne uprave (Furs), ki jo vodi simpatizer stranke SDS Ivan Simič

Zdaj je Radonjić po poročanju spletnega portala Necenzurirano dobil novo funkcijo. Postal je namreč član nadzornega sveta družbe Farma Ihan - KPM, ki je v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank, ki jo vodi Franci Matoz. Ta je sicer odvetnik predsednika stranke SDS Janeza Janše, nastopal pa je tudi kot pravni zagovornik njegove stranke. 

V odbor je bil Radonjić imenovan namesto Jureta Gjuda, ki sicer vodi področje poslovnih analiz v DUTB. Koliko bo Radonjić plačan na novem položaju, ni znano. So si pa štirje nadzorniki za svoje delo v letu 2020 razdelili več kot 52.000 evrov bruto.

Že lani so bili v Farmi Ihan zamenjani trije nadzorniki, poročajo pri portalu Necenzurirano. Svetnika sta tako postala Uroš Bole, ki je tudi v nadzornem svetu časopisne hiše Družina, in Boštjan Rigler, ki je tudi član uprave Darsa, sicer pa tudi član SDS. Rigler je bil tudi predsednik nadzornega sveta Intereurope, ko je bil njen prvi človek Andrej Lovšin

Matoz zagovarja Radonjića na sodišču

Radonjiću so sicer leta 2019 zaradi spornega zasliševanja žrtve domnevnega spolnega nasilja višji sodniki dali negativno oceno in vložili pobudo za disciplinski postopek. Letos pa se je proti njemu na celjskem sodišču začel sodni postopek zaradi ovadbe sodnice Andreje Sedej Grčar in tožilke Blanke Žgajnar. Očitali sta mu tri kazniva dejanja obrekovanja in eno kaznivo dejanje razžalitve, saj je ob izreku sodbe Milku Noviču aprila 2019 dejal, da je bil deležen hudih pritiskov, ob tem pa izpostavil njuni imeni. Na sodišču je njegov zagovornik prav Franci Matoz.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta