Neuradno: Direktor NPU deležen vse večjih pritiskov, naj odstopi s položaja

M.R.
05.05.2020 20:52

Direktor Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Darko Muženič je po poročanju spletnega portala 24ur.com deležen vse hujših pritiskov po odstopu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Darko Muženič je vodenje Nacionalnega preiskovalnega urada prevzel junija lani.
Robert Balen

Spletni portal 24ur.com se sklicuje na neuradne, a zanesljive vire, ki naj bi govorili, da je bil Darko Muženič v zadnjem času deležen vse večjih pritiskov, naj odstopi kot direktor urada NPU
Na omenjenem portalu celo poročajo, da naj bi bilo celo slišati, da naj bi trenutna vladajoča politika NPU kar ukinila. NPU sicer preiskuje tudi trenutno najbolj odmevne nabave zaščitne in medicinske opreme.
To pa ni prva menjava v varnostnih strukturah, odkar je vlada Janeza Janše v petek 13. marca prišla na oblast. Kmalu po imenovanju je namreč zamenjala direktorico policije Tatjano Bobnar. Pozneje je odstopil tudi direktor Sove Rajko Kozmelj, ki ga je vlada odrezala iz vseh odločitev glede boja proti covid-19.
Zamenjana je bila tudi načelnica generalštaba Alenka Ermenc.
Bobnarjevo
je zamenjal Anton Travner, na mesto Ermenčeve je bil imenovan Robert Glavaš, prvi človek Sove pa je postal Janez Stušek.
Kdo bo novi direktor NPU za zdaj ni znano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta