Nova vršilka dolžnosti direktorice RIS Rakičan Darja Korelc

STA, M.R.
01.10.2024 18:06

Na seji sveta javnega Raziskovalno izobraževalnega zavoda (RIS) Rakičan so danes za novo vršilko dolžnosti direktorice imenovali Darjo Korelc, ki bo delo začela v sredo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Raziskovalno-izobraževalno središče Rkičan
Marina Vrbnjak

Mandat bo trajal največ eno leto, je povedala predsednica sveta zavoda Petra Cajnko. Darja Korelc je nasledila Tatjano Buzeti, ki je odstopila v začetku septembra.

Na razpis za vršilca dolžnosti direktorja RIS Rakičan so sicer prispele štiri vloge, je še povedala Cajnko, od katerih sta bili dve popolni in sta izpolnjevali vse pogoje. Eden od teh dveh kandidatov je svojo vlogo danes umaknil, zato je ostala le Korelc, ki so jo na današnji seji tudi imenovali.

Korelc bo morala do nastopa funkcije v. d. direktorice RIS Rakičan zaključiti svoje trenutne obveznosti v ekosocialnem zavodu Makrobios Panonija z Lucove na Goričkem, kjer je delala do zdaj, je dodala Cajnko, in v celoti prevzeti funkcijo v RIS Rakičan.

V sredo se bodo po besedah Cajnko sestali župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, v. d. direktorice Korelc in Cajnko. Na sestanku bodo "začrtali prihodnost zavoda".

Cajnko je potrdila tudi informacijo, da sta sredi septembra s funkcije članov sveta odstopila dva člana, Mojca Breščak in Franc Kramar. Trenutno tako svet zavoda sestavljajo trije člani, poleg predsednice Cajnko še predstavnik ustanoviteljice Uroš Bagari in predstavnica zaposlenih Aleša Bagari. Postopek imenovanja novih članov sveta vodi ustanoviteljica zavoda, Mestna občina Murska Sobota, ki je bila o odstopu obveščena takoj.

RIS Dvorec Rakičan je sicer brez vodstva od začetka septembra, ko je iz osebnih razlogov odstopila dosedanja direktorica Tatjana Buzeti. Ta je položaj prevzela kot vršilka dolžnosti konec novembra 2023. Nasledila je Roberta Celeca, ki je kot direktor odstopil, potem ko je revizija, ki so jo sredi leta 2023 opravili v zavodu, pokazala številne nepravilnosti.

Na okrožnem državnem tožilstvu pa so potrdili, da je zoper bivšega direktorja RIS Rakičan Celeca v teku predkazenski postopek zaradi kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, zaradi ponarejanja listin ter zaradi goljufije na škodo Evropske unije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta