O morebitni ponovni kandidaturi za direktorja RTV Slovenija se Kadunc še ni odločil

STA, A.L.
08.12.2020 16:50
Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc odločitve o morebitni ponovni prijavi na v ponedeljek objavljeni razpis za direktorja še ni sprejel. Kot je pojasnil za STA, o tem ta trenutek ne razmišlja, saj je časa še dovolj. Programski svet RTV Slovenija sicer prijave zbira do 7. januarja prihodnje leto.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Med razpisnimi pogoji za kandidate za novega generalnega direktorja so slovensko državljanstvo, univerzitetna izobrazba, najmanj deset let delovnih izkušenj in usposobljenost za organiziranje in vodenje večjih organizacijskih sistemov.

Poznati mora problematiko dejavnosti RTV Slovenija, ne sme pa biti poslanec DZ ali funkcionar katere izmed političnih strank oz. ne sme imeti lastniških deležev ali trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki so poslovno povezane z RTV Slovenija.

Poleg življenjepisa bodo kandidati morali med drugim predstaviti še stališče do položaja in vloge RTV Slovenija v slovenskem medijskem prostoru, do medijske zakonodaje, ki ureja položaj zavoda ter do ključnih izzivov na področju programskih, produkcijskih in poslovnih procesov ter na področju financ.

Mandat generalnega direktorja traja štiri leta, razpisna komisija programskega sveta pa bo pisne vloge zbirala to 7. januarja prihodnje leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta