Obeta se velika sprememba vremena: Arso za vzhod in sever države izdal oranžno opozorilo

A.L.
20.05.2024 13:02

Pred nami so vremensko pestri dnevi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponoči se bo pooblačilo. Krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, bodo od jugozahoda zajele večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 °C.

Jutri bo povečini oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki bodo popoldne lahko tudi močnejše. V notranjosti Slovenije bo sprva pihal vzhodnik, ob prehodu vremenske fronte pa bo čez dan zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 23 °C. 

Arso ob tem opozarja, da bodo v torek popoldne lahko nastajale močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra. Za vzhodni, severni in osrednji del države je Arso jutri od 12. ure naprej razglasil oranžni alarm. 

V sredo bo spremenljivo z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severni polovici Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo veter zahodnih smeri. Tudi v četrtek bo spremenljivo s plohami in nevihtami. Ponekod bo še pihal jugozahodnik.

Od petka do srede kaže na delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo ter občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne. Jutranje temperature bodo večinoma med 10 in 15, popoldanske pa med 20 in 25 °C.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta