Portal eUprava po odpravi tehnične napake ponovno deluje

STA, A.L.
07.07.2021 15:36
Portal eUprava ponovno deluje, potem ko je zaradi tehnične napake danes prišlo so izpada delovanja, so sporočili iz ministrstva za javno upravo. Na Državni volilni komisiji so ob tem poudarili, da volivci tako lahko vloge za glasovanje na nedeljskem referendumu o noveli zakona o vodah oddajo tudi preko omenjenega portala.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Tehnično napako na portalu eUprava je strokovna ekipa po pojasnilih ministrstva za javno upravo nemudoma zaznala in jo v najkrajšem možnem času odpravila. "Šlo je za namestitev baznih sprememb, kar je bilo testirano na testnem okolju in je tam delovalo brez težav. Ob nameščanju na produkcijsko okolje se je pojavila napaka," so pojasnili.

Portal že deluje nemoteno, na ministrstvu pa se uporabnikom za izpad iskreno opravičujejo.

Novico, da portal ponovno deluje, so sporočili tudi iz Državne volilne komisije, ob čemer so pred nedeljskim referendumom spomnili, da lahko volivci preko njega oddajajo vloge za glasovanje.

V nedeljo bo po državi odprtih 56 volišč omnia

"Poudarjamo, da lahko volilec svojo občinsko volilno komisijo (OVK) obvesti o želji po glasovanju na volišču omnia in za glasovanje na domu tudi na drugačen način npr. preko spletne pošte. OVK mora dobiti obvestilo danes do 24. ure," so izpostavili.

Volivci, ki nameravajo v nedeljo glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča (na t. i. voliščih omnia), lahko to še danes sporočijo okrajni volilni komisiji, na območju katere so vpisani v volilni imenik. V nedeljo bo po državi odprtih 56 volišč omnia.

Za glasovanje na domu pa se lahko prijavijo volivci, ki se zaradi bolezni ne bodo mogli zglasiti na volišču. Ti bodo v nedeljo glas oddali pred volilnim odborom na svojem domu.

Danes se izteče tudi rok za prijavo za tiste volivce, ki stalno živijo v tujini, pa bi v nedeljo želeli glasovati v Sloveniji.

Referendum o noveli zakona o vodah bo potekal na pobudo Gibanja za pitno vodo, ki noveli nasprotuje. Referendumsko vprašanje se bo glasilo: Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o vodah (ZV-1G), ki ga je sprejel državni zbor na seji dne 30. marca 2021?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta