Pravna mreža podala naznanilo suma kaznivega dejanja proti izdajateljem Nove24TV, Demokracije, NTA in Škandala24

M.R.
06.04.2023 13:49

Pravna mreža za varstvo demokracije (PMVD) je zoper Novo24TV.si, Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot in založbo Nova obzorja podala naznanilo suma storitve kaznivega dejanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

To so storili zaradi objave podatkov mladoletne osebe, udeležene v sodnem postopku, so sporočili prek Twitterja, pri tem pa dodali, da gre za sum kaznivega dejanja kršitve tajnosti postopka. Pojasnjujejo, da naj bi omenjene pravne osebe kaznivo dejanje storile z objavo v medijih Nova24TV, Škandal24, Demokracija in NTA - Nacionalna Tiskovna Agencija. 

Pravna mreža se ob tem sklicuje na 287. člen kazenskega zakonika, v katerem je zapisano, da kdor objavi osebne podatke mladoletne osebe, ki je udeležena v sodnem, upravnem ali v kakršnemkoli drugem postopku, ali objavi druge informacije, na podlagi katerih bi bilo mogoče prepoznati njeno identiteto, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do 3 let.

Podrobnosti o objavi, s katero naj bi prišlo do domnevne kršitve zgoraj navedenega zakona, ne navajajo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta