RTVS objavila razpis za odgovornega urednika informativnega programa TV Slovenija

STA, A.L.
02.02.2022 12:58

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je objavila razpis za odgovornega urednika informativnega programa Televizije Slovenija (TVS) za štiriletni mandat. Rok za prijavo je 28. februar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kandidati morajo imeti univerzitetno izobrazbo in najmanj pet let delovnih izkušenj z referencami o uspešnosti v kulturno-umetniški dejavnosti oziroma dejavnosti v množičnih občilih. Poznati morajo problematiko RTV-dejavnosti in imeti organizacijske in vodstvene sposobnosti.

Ne smejo biti poslanci DZ ali funkcionarji katere od političnih strank in ne smejo imeti lastniških deležev ali trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki poslovno sodelujejo z RTVS.

Pri prijavi morajo predložiti program dela oziroma vizijo razvoja informativnega programa na javni televiziji v prihodnjih štirih letih.

Novinarji informativnega programa TVS novembra lani pripravili protest

TVS je brez odgovornega urednika informativnega programa s polnim mandatom, odkar je oktobra lani s tega mesta odstopila Manica Janežič Ambrožič. Ni se namreč strinjala s krčenjem informativnega programa in prestavitvijo dela sporeda na drugi televizijski program, kar je predvidel predlog programsko-produkcijskega načrta (PPN) za leto 2022.

Novinarji informativnega programa TVS so novembra lani pripravili protest, a je programski svet javnega zavoda konec novembra kljub temu potrdil PPN. Vodenje informativnega programa na TVS je brez izrekanja novinarjev kot v. d. prevzela Jadranka Rebernik.

V informativnem programu TVS sicer prav danes začenjajo postopen, enomesečni prehod na programske spremembe v skladu s PPN, ki se bo predvidoma končal 27. februarja. Na načrtovani večerni informativni blok na 2. programu TVS bodo prešli 21. februarja.

Programski svet RTVS je pri potrditvi PPN dopustil trimesečno prehodno obdobje za postopno uvajanje sprememb na informativnem programu TVS. Ker pa je vodstvo televizije zagotovilo, da je z zaposlenimi v tem programu v največji možni meri uskladilo stališča, je programski svet 24. januarja soglašal s postopnim uvajanjem sprememb že februarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta