Rumeno opozorilo za celotno državo: Povsod se bo pooblačilo, do sobote možne nevihte

M.R.
28.05.2024 07:45

Z izjemo srede so vse do sobote možne nevihte.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V prihodnjih dneh bomo priča oblačnemu vremenu s padavinami, tudi nevihtami.
Sašo Bizjak

Meteorologi agencije za okolje (Arso) napovedujejo, da se bo dopoldne povsod pooblačilo. Pojavljati se bodo začele krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Popoldne bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija.

Krajevne padavine se bodo nadaljevale v noč in do jutra od severozahoda postopno slabele. Zaradi možnosti neviht so pri Arsu izdali rumeno opozorilo za vse dele države. 

Jutri zjutraj bo dež ponehal tudi v jugovzhodni Sloveniji, čez dan se bo jasnilo. Burja bo dopoldne ponehala. Popoldne na zahodu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

V četrtek se bo od zahoda znova pooblačilo, dež se bo čez dan širil proti vzhodu. Vmes bodo tudi nevihte. Tudi v petek bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

V soboto se bo nadaljevalo nestalno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Od nedelje do srede bo nekoliko manj labilno, pri Arsu pričakujejo razvoj popoldanskih krajevnih ploh in neviht.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta