Kaj pred popoldanskimi močnimi nalivi svetuje Brane Gregorčič? Znano je tudi, kje bo najhuje ...

A.L.
21.05.2024 07:04

Zvečer in ponoči bodo padavine v večjem delu Slovenije prehodno ponehale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Danes bo oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami. V notranjosti Slovenije bo sprva pihal vzhodnik, ob prehodu vremenske fronte pa bo popoldne zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 23 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Popoldne bodo predvsem v vzhodni Sloveniji lahko nastajale močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra. Arso je zato za vzhod, sever in osrednji del države razglasil oranžni alarm.

Po podatkih hidrologov Mura in Drava ohranjata veliko in ustaljeno vodnatost. Pretok Drave se bo do noči še povečal. Verjetna bodo manjša razlivanja na običajnih območjih. Drugod po državi se vodnatost počasi zmanjšuje, izraziteje v zahodni polovici države.

Bodo pa ob prehodu neviht z nalivi popoldne reke ponovno naraščale. Možno bo hitro naraščanje in razlivanje hudourniških vodotokov, lahko pride tudi do zastajanja padavinskih voda. Verjetnost za ta pojav bo večja v vzhodni polovici Slovenije.

V sredo bodo pretoki večjih rek v zahodni in vzhodni Sloveniji še zmerno naraščali, drugod pa bodo reke že upadale. Ob krajevnih plohah in nevihtah bodo lahko ponovno narasli posamezni hudourniški vodotoki na severu države, piše STA.

Kakšno vreme bo v naslednjih dneh?

Zvečer in ponoči bodo padavine v večjem delu Slovenije prehodno ponehale.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne od 16 do 23 °C.

V četrtek bo spremenljivo oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale plohe in nevihte. V petek bo nekaj več sonca, popoldne bo v notranjosti države nastalo nekaj ploh in neviht.

Od petka do srede kaže na delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo ter občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne. Jutranje temperature bodo večinoma med 10 in 15, popoldanske pa med 20 in 25 °C.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta