Še en odstop v upravi RTV Slovenija, od prvotne zasedbe ostal le Franci Pavšer

Va, STA
17.06.2024 17:16

RTVS začasno kot v. d. vodi Natalija Gorščak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
)
Robert Balen

Z mesta člana uprave Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je iz osebnih razlogov odstopil še Andrej Trček, poroča MMC RTVS. Pred imenovanjem v upravo je delal v pravni pisarni RTVS.

Po odstopu predsednika uprave Zvezdana Martića in že prej Simona Karduma, ki je bil pred prihodom v upravo direktor Centra urbane kulture Kino Šiška, je v upravi le še delavski direktor Franci Pavšer.

Prehitel vse bolj nezadovoljne svetnike: Predsednik uprave RTV Slovenija Zvezdan Martič odstopil

Štiričlansko upravo je kot novost opredelila novela zakona o RTVS, ki je bila potrjena tudi na referendumu. V skladu z njo uprava vodi zavod namesto generalnega direktorja, kot je veljalo po prejšnji ureditvi. Martića je julija lani na mesto predsednika uprave imenoval svet RTVS. Dva člana uprave je Martić nato izbral sam, in sicer Karduma, ki je nato decembra lani odstopil, in Trčka.

Zavod zdaj kot v. d. predsednice uprave do imenovanja predsednice ali predsednika uprave s polnim mandatom vodi nekdanja direktorica Televizije Slovenija Natalija Gorščak. Iz Kolodvorske so sporočili, da bo svetu RTVS po Trčkovem odstopu predlagala imenovanje vršilca dolžnosti člana uprave.

V odstopni izjavi je Trček zapisal, da si je prizadeval delovati v najboljšem interesu zavoda in javnosti.

Dokler ga svet RTV Slovenija ne razreši, sicer še ostaja član uprave z vsemi pooblastili.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta