Skupina Sava: Načrt za prihodnje leto blizu milijarde evrov prihodkov

Srečko Klapš Srečko Klapš
14.12.2023 11:32

Ob 925 milijonih evrov prihodkov v Savi Re prihodnje leto načrtujejo okoli 70 milijonov evrov čistega dobička. Premije premoženjskih zavarovanj višje za 6 do 8 odstotkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pomemben člen Zavarovalne skupine Sava je tudi mariborska Zavarovalnica Sava, ki se je letos preselila v nove sodobne prostore na Taboru. 
Sašo Bizjak

Zavarovalna skupina Sava je na spletnih straneh Ljubljanske borze objavila, da v letu 2024 načrtuje več kot 925 milijonov evrov prihodkov in 70 milijonov evrov čistega dobička, kar se bo odrazilo v 10,5-odstotni donosnosti kapitala. Skupina v letu 2024 načrtuje več kot 5-odstotno rast, s čimer se postopno približuje milijardi evrov obsega poslovanja.

Skupina Sava, ki ji predseduje Marko Jazbec, načrtuje glavnino povečanja kosmatih premij premoženjskih zavarovanj, ob čemer se bodo premije na trgu EU povečale za najmanj 6 odstotkov, na trgih zunaj EU pa celo za 8 odstotkov. Visoka rast premij v višini 10 odstotkov se načrtuje tudi pri življenjskih zavarovanjih zunaj EU. Skupina z novimi vplačili v sklade in načrtovanimi donosi sredstev v upravljanju načrtuje vsaj 5-odstotno rast prihodkov tudi na področju upravljanja premoženja in pokojnin.

Medtem so znani rezultati poslovanja v prvih devetih letošnjih mesecih, ki so jih zaznamovale tudi avgustovske poplave. Obseg poslovanja skupine Sava Re je bil višji za 13,7 odstotka in je znašal 711 milijonov evrov. Čistega dobička je bilo za 36,5 milijona, ob čemer v Zavarovalni skupini Sava ocenjujejo, da se bodo do konca leta približali načrtovanim 53 milijonom evrov čistega dobička. Ob tem naj bi dosegli okoli 800 milijonov evrov prihodkov.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta