Šola in koronavirus: Na daljavo tudi športni dan

Franja Žišt Franja Žišt
30.03.2020 19:02

Pouk na daljavo poteka v skladu s potrjenim šolskim koledarjem, z njim učenci in učitelji nadomeščajo običajno delo v razredu, zato šolskega leta ne bo treba podaljšati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Preverjanje znanja bo treba prilagoditi po vsebini in po številu preverjanj. 
Sašo Bizjak

Šolarji se bodo na daljavo izobraževali vsaj še ves april, pravijo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Po najbolj optimističnem scenariju bi šole lahko odprle vrata po prvomajskih počitnicah, če ne takrat, šele v začetku junija. Lahko pa se zgodi, da bodo učenci pouk zaključili kar na daljavo. Glavni cilj predlaganih ukrepov na področju vzgoje in izobraževanja je "zagotavljati pravice do izobraževanja in znanstvenega dela tudi v izrednih razmerah", poudarja ministrica dr. Simona Kustec.

Usoda mature znana do konca tedna

Izobraževanje na daljavo poteka v skladu s potrjenim šolskim koledarjem, učenci in učitelji nadomeščajo običajno delo v razredu, zato šolskega leta ne bo treba podaljševati, miri ministrica, da učenci ne bodo prikrajšani za poletne počitnice. Če bo zaradi trajanja izrednih razmer, ki jih je povzročil novi koronavirus, treba prilagoditi načine preverjanja znanja, pridobivanja in zaključevanja ocen, odločanja o napredovanju, roke za izdajo in razdelitev spričeval, načine in roke za opravljanje nacionalnega preverjanja znanja in mature, bo ministrica to sporočila.

Tatjana Vaupotič Zemljič: "Dnevni stik s 300 otroki je velik zalogaj." 
Žiga Letonja
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta