T-2 večino napak odpravil, do motenj še prihaja pri storitvi stacionarne telefonije. Kaj je bil vzrok za izpad

Gregor Grosman Gregor Grosman
09.02.2024 12:43

Telefonija, televizija, brskanje po spletu za uporabnike omrežja T-2 nekaj ur nista bila mogoča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

"Spoštovani uporabniki! Obveščamo vas, da je prišlo do splošnega izpada T-2 storitev. Težavo intenzivno odpravljamo," je skopo sporočilo, ki so ga na svoji Facebook strani okoli poldneva uspeli objaviti v družbi T-2. 

Na spletnih forumih smo takoj za tem zasledili sporočila uporabnikov širom Slovenije, ki pišejo o nedelovanju omrežja. "Dolenjska ne dela nič. Ne stacionarno. Ne mobilno. Ne delajo niti njihove številke in strani. Izgleda, da imajo komplet izpad," je zapisal eden izmed uporabnikov na Forum.over.net. V okolici Celja naj bi dostop do interneta delal, a je zelo počasen, ne deluje pa televizija. "Res je. Sistem se jim je kar podrl. Telefonija, internet, spletna stran, klicni center … Nič od tega ni dosegljivo iz Posavja," pa je zapisal drugi uporabnik. 

Približno tri ure je trajalo, da so pri T-2 odpravili tehnično napako. "Obveščamo vas, da smo po izpadu naših storitev uspeli ponovno vzpostaviti omrežje, večina storitev ponovno deluje nemoteno. Do manjših motenj še vedno prihaja pri storitvah stacionarne telefonije, odpravljene bodo v najkrajšem možnem času. Danes malo pred 12. uro je zaradi večje napake na transformatorskem sistemu prišlo tudi do poškodbe rezervnega napajanja, ki bi sicer zagotavljal nemoteno delovanje našega omrežja," so pojasnili. Večino napak so ekipe njihovih tehnikov odpravile do 14:20, so dodali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta