V bližini železniške postaje Pragersko našli neeksplodirano bombo iz druge svetovne vojne

S. M.
14.05.2022 14:51

Pirotehnik je bombo uspešno deaktiviral. Pristojne službe so jo že varno odpeljale s prizorišča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Policijska uprava Maribor je bila v soboto ob 9.50 s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena, da je bilo na delovišču v bližini železniške postaje Pragersko najdeno neeksplodirano eksplozivno sredstvo, so sporočili s PU Maribor.

Policijska patrulja je zavarovala kraj dogodka, na kraj najdbe je prišel dežurni pirotehnik iz Uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota, ki je ocenil, da gre za neeksplodirano bombo iz druge svetovne vojne, dolžine približno en meter, premera 25 centimtrov in težko okoli 200 kilogramov.

Pirotehnik je na kraju neeskplodirano bombo deaktiviral. Pristojnie službe so jo že varno odpeljale s prizorišča, odstranitev pa je po pojasnilih policistov potekala brez posebnosti. Policijska patrulja je ustrezno zavaroval lokacijo najdbe, Slovenske železnice so začasno ustavile promet na relaciji Pragersko - Ptuj, neposredne nevarnosti zaradi deaktivacije za okolico ni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta