Večer ima 78 let. Hvala za podporo, dragi bralke in bralci, gremo pogumno naprej!

M. St.
09.05.2023 11:47

Vsaka obletnica najstarejšega povojnega časnika pri nas je za opomin in zaveza, da želimo še naprej novinarsko delo opravljati profesionalno, odgovorno in kakovostno

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Vaš in naš časnik, medijska hiša Večer danes praznuje. Prva, zgodovinska številka je izšla 9. maja 1945, pred točno 78 leti torej. Na eni strani tradicija, izkušnje, pravzaprav lepa starost, na drugi pa mladost, ki časnik in vse njegove izdaje, predvsem digitalne, poganja naprej, v nove razvojne obrate. A bistvena zaveza je vedno enaka: verodostojno, profesionalno, kritično, pogumno, neodvisno novinarstvo. Časi zanj so velikokrat težki, zahtevni, niso najboljši, a obletnice so le dodaten razlog, da potrdimo našo zavezanost pomembnemu poslanstvu v imenu svobode medijev in opravljanja temeljnih demokratičnih funkcij. 

Maribor - Večer - časopis - stari izvod - Maribor Svoboden - -
Sašo Bizjak

Posebna zahvala gre vam, dragi bralke in bralci, za zvestobo, za to, da ste naš podpornik, obenem pa tudi kritik in ogledalo, ko je potrebno. Praznujemo, da bomo danes in jutri vedeli, zakaj velja kakovostno novinarstvo podpreti in ohraniti. Na nas se lahko zanesete, mi pa še naprej računamo na vas, parafraziramo misel, ki smo jo zapisali v uvodniku ob 75 rojstnem dnevu.  

Istočasno se v uredništvo zahvaljujemo tudi vsem generacijam zaposlenih, ki so Večer čuvali in (so)ustvarjali tako častitljivo obdobje. 

Se beremo v tisku na digitalu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta