Večer podarja: Za 8. marec namesto šopka - znanje in zavedanje

Andreja Kutin Andreja Kutin
08.03.2024 09:00

Seveda je lepa gesta, če direktor, sodelavec ali kdo drug za dan žena pošlje na mize žensk kak cvet, pri Večeru pa smo se odločili podariti šopek veliko bolj žlahtne vrste.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Kovalenko

Zdi se, da je čas rdečih nageljnov mimo. Lepo je, če pristanejo v vazi, a postali so nekako - prepoceni. Sploh pa ni res, da so si ženske vse pravice izborile, kaj šele enakost. Daleč od tega, ugotavljamo tako novinarke kot vse naše sogovornice.

"Ko ne sprejemamo napadov in žalitev (ki so zlasti po spolu še vedno bolj ponižujoči do žensk), prav tako nočemo pozicije nebogljenih, ki jih nihče ne ščiti. Tudi v tej drži, zavestni odločitvi, so naše kompetence," je v včerajšnjem pogledu zapisala naša novinarka Petra Lesjak Tušek. 

Zato ob dnevu žena podarjamo vsem, ne le ženskam, pravzaprav prej obratno - predvsem moškim, šopek brezplačnih tekstov o enakosti žensk. Rože so lepe, znanje (in zavedanje) še bolj. Čestitke ob dnevu žena iz kolektiva Večera!

(ANALIZA) Davek materinstva: Cikel neenakosti se prične že ob vstopu na trg dela

"Supermama? Ne, dovolj dobra mama!" Zgodba mame treh otrok, klinične psihologinje, sodne svetovalke, ki dela doktorat

Ženske v kulturi ob 8. marcu: Deklice z velikimi očmi in za zabavo

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta