(VIDEO) "Gospod Hojs, nismo v kinu." Minister malical arašide, prejel opozorilo in ob povišanih tonih zapustil dvorano

A.L.
20.12.2021 18:47
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V DZ se danes že drugič v aktualnem mandatu zagovarja notranji minister Aleš Hojs. Za razpravo o interpelaciji, ki so jo vložile opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP, je predvidenih 17 ur. Za razrešitev ministra je potrebnih 46 glasov poslancev, vlagateljice jih imajo skupaj 43, zato je uspeh že druge interpelacije zoper Hojsa malo verjeten.

Medtem se je na Twitterju pojavil posnetek, ko je minister Hojs dvorano moral začasno zapustiti. Med govorom poslanke Levice Violete Tomić si je namreč privoščil arašide.

Da je to neprimerno, ga je opozorila podpredsednica DZ Tina Heferle. "Gospod Hojs, nismo v kinu. Razumem, da ste ves dan tukaj, ampak je neprimerno, da jeste v dvorani. Masko dajte gor, ker ste na javnem prostoru. Zunaj imate sobo za vlado, kjer lahko spremljate sejo," je Hojsa opozorila Tina Heferle in na ministrovo negodovanje nadaljevala: "Gospod Hojs, prosim, malo spoštovanja. V dvorani se ne je in niste v kinu. Razumem, da ste od devetih zjutraj tu, zato sem vas pa prosila, da greste pomalicat tja, kamor to sodi." Hojs je dvorano nato zapustil. "To je višek od viška," je pristavila podpredsednica DZ.

Na dogajanje v DZ se je za N1 že odzval minister Hojs in povedal, da je “dal v usta nekaj arašidov in so mi rekli, da se to ne spodobi”. Meni, da je bolj spodobno, da poješ nekaj arašidov in v živo spremljaš poslance, kot pa da zapustiš dvorano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta