(VIDEO) Poglejte, kako so v državnem svetu zlomili govorniški pult

M.R.
29.02.2024 12:46

V sredo so v burni razpravi o preložitvi obravnave predloga državnega svetnika Andreja Poglajena (SDS), da državni zbor ustanovi preiskovalno komisijo glede Gen-I, Star Solar in Gibanja Svoboda, člani sveta zlomili govorniški pult.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Državni svetnik Matjaž Švagan z govorniškim pultom v rokah, ki pa ga je pred njim poškodoval svetnik Matjaž Štolfa.
Državni Svet

Pult je najprej popustil, ko je za govorniški oder stopil predstavnik lokalnih interesov Matjaž Štolfa in se nanj naslonil. "Piz... Nisem jaz nič kriv. So težke teme," je dejal svetnik, ko je počil govorniški pult. 

Takoj za njim je nastopil še podpredsednik državnega sveta Matjaž Švagan, ki mu je pult počil do te mere, da ga je moral držati do konca svojega govora. "Matjaž res si odlomil," je dejal Švagan. Ko je končal svoj nastop, je na poziv predsednika državnega sveta Marka Lotriča prišla na pomoč tehnična služba in oder pritrdila z lepilnim trakom.

A že kmalu ob prihodu svetnika Jožeta Smoleta za govorniški pult je zadeva spet popustila in sledil je smeh v dvorani ...

Poglejte posnetek!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta