(VIDEO) Urška Klakočar Zupančič dala opomin Žanu Mahniču zaradi žalitve: Kaj je poslanec SDS navrgel Robertu Golobu?

M.R.
19.12.2023 09:22

Zastavljanje poslanskih vprašanj predsedniku vlade je s postopkovnim predlogom prehitel poslanec SDS Žan Mahnič. Podal je predlog, kako bi morala vlada odgovarjati na pisna poslanska vprašanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslanec Žan Mahnič je še pred poslanskimi vprašanji podal postopkovni predlog.
Matija Sušnik/DZ

"Vlada kot celota ne upošteva vaših pozivov in ne upošteva pozivov poslank in poslancev," je dejal Žan Mahnič. "Predlagam, predsednica, ker se to ponavlja, dokler šola nekaj ne stane, da enostavno, če poslanec v 30 dneh ne dobi odgovora na svoje pisno vprašanje, morajo potem ministri na to vprašanje odgovarjati v živo," je ocenil Mahnič. 

Sam je zastavil pisno vprašanje predsedniku vlade Robertu Golobu glede seznama "janšistov", ki da jih je treba "zamenjati v policiji". Odgovor je prejel 14. decembra, pri čemer Mahnič opozarja, da je bil 30-dnevni rok prekoračen. V svojem govoru je nato med drugim dejal: "Jaz tudi povsem razumem, če fant pri 56 letih dobi mlado punco, da nima veliko časa." Oglasili so se drugi poslanci v klopeh, ki sicer niso bili pri besedi, zato je Mahnič še trikrat ponovil: "Vendarle gre za predsednika vlade." 

Ko se mu je iztekel čas za postopkovni predlog, je spregovorila še predsednica Urška Klakočar Zupančič. Povedala je, da je njegov predlog sicer zanimiv, a da ni skladen s poslovnikom državnega zbora. Nato pa mu je zaradi žalitve dala opomin. Kako ga je obrazložila, lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta