Vodstvo RTVS obsoja žaljive in nasilne napade na zaposlene. Policija: Shod pred javno RTV ni bil prijavljen

STA, A.L.
01.06.2023 11:33

Vodstvo Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je zgroženo nad ravnanjem nekaterih protestnikov v sredo pred javnim zavodom RTVS.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Za vsakršno nasilje v demokratični družbi ne bi smelo biti prostora," so zapisali v današnjem odzivu.

"Ravnanja nekaterih protestnikov, ki so se v sredo zbrali pred glavno stavbo javnega zavoda RTV Slovenija, pri tem pa ovirali svobodno gibanje zaposlenih, kažejo na zaskrbljujoče premike v družbi. Gre za dejanja, za katera mora v delujoči demokratični družbi veljati ničelna stopnja tolerance," so sporočili.

Ob tem so dodali, da RTVS tako znova javno poziva k umiritvi razmer v javnem diskurzu, saj se groba retorika vse prevečkrat udejanji v odnosu do njihovih zaposlenih. Javnost, zlasti pa vidne posameznike, opominjajo, naj spoštujejo neodvisnost in avtonomnost javnega servisa ter pravico posameznika do dostojanstva in varnosti.

Ravnanja nekaterih udeležencev sredinega shoda upokojencev so že obsodili v novinarskih aktivih, novinarskih sindikatih in Svetu delavcev RTVS. Vodstvo zavoda so pozvali, da zaščiti zaposlene in javno obsodi dogodek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta