Vročinski val na koledarskem začetku poletja: Prvič letos 35 stopinj Celzija, pa to niti ni najtoplejši junij

21.06.2021 13:16
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Na koledarski prvi poletni dan in prav tako v torek bo pretežno jasno, čez dan bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature od 30 do 34 stopinj Celzija, so napovedali vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso). Najnižje jutranje temperature v torek od 16 do 23, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija.

Tako so prognozirali še zjutraj, a so kmalu sporočili, da se je do 35 že takoj v ponedeljek ogrelo, prvič sploh letos, na Ravnah na Koroškem in v Lendavi. Obenem je Slovenijo prešel še saharski prah. 

V naslednjih dneh bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Kaj nižjih temperatur ni na vidiku. V sredo in četrtek bo še naprej sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. V četrtek popoldne so možne posamezne vročinske nevihte.

Ni pa to, pravijo pri Arso, niti najtoplejši junij, četudi se nam natanko tako zdi. Še bolj vroče je bilo nedavno, pred dvema letoma, junija 2019.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta