Zaradi suma na prisotnost salmonele Lidl odpoklical tatarski biftek. NIJZ zaznal več primerov salmoneloze

STA, M.R.
22.11.2022 18:35

Trgovec Lidl je iz prodaje odpoklical Tatarski biftek Fingušt proizvajalca Mesnine Štajerske, in sicer zaradi suma na prisotnost bakterije Salmonella.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Serijska oznaka izdelka je 246404.

Proizvajalec stranke poziva, da zaradi možnega tveganja za zdravje izdelka ne uživajo.

Lidl tako kupce prosi, da izdelek vrnejo v katerokoli izmed njihovih trgovin, kjer jim bodo povrnili kupnino tudi brez predložitve računa.

Zaznano povečano število salmoneloz

Sicer pa Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) skupaj z Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) preiskuje povečano število primerov salmoneloze v Sloveniji. V zvezi s tem poteka intenzivna preiskava, več informacij in druge podrobnosti bodo znane v prihodnjih dneh. 

Po informacijah NIJZ je bilo v preteklih dneh epidemiološki službi sporočeno povečano število prijavljenih salmoneloz, ki jih obravnavajo območne enote Ravne, Murska Sobota in Celje. Po dosedanjih podatkih je trenutno potrjenih 10 primerov. Epidemiološka preiskava je v teku. Vir okužbe v tem trenutku še ni znan. V Sloveniji smo sicer zaznali tudi druge, za ta čas značilne virusne črevesne okužbe, ki niso povezane z zgoraj omenjenim povečanim številom okužb s salmonelozo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta