Beležka iz Beleka: Kouter in Bajde sta se učila pravil ameriškega nogometa, Prekmurec soigralce spoznaval s turščino

Kouter je prepričan, da bo Celje spomladi nadaljevalo, kjer je jeseni končalo - tudi zaradi dobrega vzdušja na pripravah. Bajde bo razočaran, če Celje ne ubrani prednosti iz jesenskega dela prvenstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Bajde in Nino Kouter (z leve) se bosta v nedeljo na generalki pred nadaljevanjem prvenstva pomerila z Aluminijem.
Andrej Petelinšek

Austria Lustenau je bila zadnji nasprotnik Celjanov na pripravah v Turčiji, Avstrijci so kljub prevladi Celja slavili z 1:0. Jutri se bodo grofi vrnili v Slovenijo, kjer bodo pred prvoligaškim obračunom z Muro ta vikend igrali pripravljalno tekmo z Aluminijem. Pred odhodom iz Turčije smo govorili z Ninom Koutrom in Gregorjem Bajdetom.

"Za nami so odlične priprave. Verjamem, da bomo spomladi nadaljevali tam, kjer smo decembra končali," je uvodoma dejal Kouter. Prekmurca smo vprašali, če se v Turčiji počuti kot domačin, saj je bil v sezoni 2021/22 član turškega drugoligaša Manise: "S soigralci smo se pogovarjali, kako je bilo, ko sem igral tukaj. Izkušnje so bile dobre. Zafrkavali smo se, spregovorili sem nekaj besed v turščini, jaz sem jih učil."

S predstavami ekipe in s svojo formo je 30-letnik zadovoljen: "Pomembno je, da ni veliko poškodb in da se domov vračamo dobro pripravljeni. V Turčiji so dobri tereni, zato se lahko bolje pripravimo. Ker smo ves čas skupaj, se s soigralci povežemo, kar je dobro za dobro vzdušje."

V noči na ponedeljek si je v družbi predstavnika za odnose z javnostmi pri grofih Roka Gregoriča, ki je poznavalec ameriškega nogometa, ter Bajdeta ogledal tekmo ameriškega nogometa oziroma lige NFL "Gledali smo tekmo, da nam je Rok razložil pravila. Ne spremljam sicer tega športa, se mi pa zdi igra nevarna, vseskozi so dueli in borba," je dejal Kouter in ob opazki, da je on prepoznaven po borbeni igri, odvrnil: "Saj za dober rezultat je potrebno igrati borbeno."

V Beleku se domače počuti tudi Gregor Bajde. "Mislim, da sem tukaj na pripravah že sedmič. Pogoji so super. Letos nam je šlo na roko tudi vreme. Se je že zgodilo, da smo prišli v Turčijo in so bili nalivi, eno leto je celo snežilo. Tokrat so obveznosti zaradi dežja odpadle le en dan. Na voljo smo imeli vse, kar je potrebno, osredotočeni smo bili le na nogomet," je dejal 29-letnik.

Bajde pričakuje, da bo bo maja še tretjič postal slovenski državni prvak. "V prvem delu prvenstva smo dokazali, da smo dobra ekipa, zdaj smo dobili še dodatne okrepitve. Mislim, da bomo s povečano konkurenco v ekipi še močnejši. Spomladi moramo potrditi vodstvo, ki smo si ga zasluženo priborili, na pripravah smo delali odlično in razočarani bi bili, če sezone ne bi zaključili na prvem mestu," pravi Gregor Bajde, ki še dodaja, da je ekipi in njemu z dobrimi predstavami na pripravah zrasla samozavest, zato z nestrpnostjo pričakuje nadaljevanje sezone.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta